Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Čak ni HRT nije prešutio da je 'Internacionala' nova SDP-ova himna

19.12.2013. u 14:17

Kad bi progovorili prezreni i gladni iz himne, vladajuća koalicija tog bi časa izgubila izbore!

Hloverki Novak Srzić treba čestitati na sinoćnjem prilogu u Pola ure kulture. Na krajnje civiliziran način obrađena je gruba kulturno-povijesna tema koja se zove “Internacionala” i njeno sadašnje izvođenje na početku županijske skupštine SDP-a, održane u Rijeci krajem prošlog tjedna. Pola ure kulture sad slučajno dva tjedna neće biti na ekranu (zbog Božića i Nove godine, što padaju u srijedu), pa je dobro da nam je za privremeni oproštaj prikazana aktualna skupština otvorena “Internacionalom”.

Na početku, u mračnoj dvorani svijetli jedino ekran na kojem se vije crvena zastava s bijelim trigramom: SDP. Čuje se “Internacionala”, idu riječi “ustajte, prezreni na svijetu / vi sužnji koje mori glad” itd. Na licima okupljenih esdepeovaca vidi se i mala nedoumica, ili mi to sami, ma budimo pošteni, svoje raspoloženje projiciramo na nedužno članstvo pristiglo iz svih kutaka županije Primorsko-goranske.

Atmosfera je ipak bila svečana, jer pjesma preuzeta od sovjetskih boljševika je borbena, pa je domaćin i župan g. Zlatko Komadina s govornice prozborio da mu je posebna čast pozdraviti… Poslije svega viđenog i čutog, i u tako lijepom ozračju, bilo bi očekivano da je rekao “predsjednika Sjeverne Koreje”, ali g. Komadina sasvim je logično pozdravio g. Milanovića. Ono što kulturnom prilogu gđe Novak Srzić u ovom trenutku sasvim prirodno nedostaje jest prizemna politička analiza riječi pjesme, što su danas dobile suprotno značenje: uperene su protiv onih koji je sami sebi svečano izvode. Članovi vladajuće koalicije u Hrvatskoj toliko su uživali u svojoj komunističkoj budnici da su zaboravili kakve bi sve psovke čuli da prezreni i gladni progovore.

>>Sanja Doležal bolje barata jezikom od R. Ferlina

Komentara 26

ZI
zitosusti
16:05 19.12.2013.

Treba reci da oni koji su pjevali Internacionalu, su u njenom taktu i ljude ubijali, sve od Sj. Koreje, Kine, Rusije do Bleiburga i Golog Otoka…..rga i Golog Otoka…..

KN
Književnik
15:55 19.12.2013.

Još je važnije od svega da nakon toliko zla koje je napravila "intrenacionala", sa staljinistima, hitleristima, titleristima, kimsungovcima, ceotungovcima i ostalima zaostalima, koji nas ovime plaše vremenima svojih očeva i djedova. Sram ih bilo! FUJ! Fašističko - Udbaška Jugoslavija!

KR
kresimirn
15:32 19.12.2013.

lustracija drugovi i drugarice, nista manje od toga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?