posljednji izvođači

Karlovačko RockOff predstavlja finaliste: Lucas i Repassage

Lucas i Repassage
Foto: PR FOTO
1/2
14.08.2015.
u 17:45

Posljednji izvođači koje predstavljamo na Karlovačko RockOff festivalu su Lucas, koji su u finale ušli odabirom publike, te Repassage, pobjednici HR Demo festivala

Posljednji izvođači koje predstavljamo na Karlovačko RockOff festivalu su Lucas, koji su u finale ušli odabirom publike, te Repassage, pobjednici HR Demo festivala.

Lucas „Zaljubljen“ –  plasman na Karlovačko RockOff zahvaljujući glasovima publike.

Lucas, punim imenom; Lukša Đuraš-Lucas, kantautor iz Dubrovnika, nakon dugogodišnjeg rada u studiju u Zagrebu, izlaska singla "Nikada više", humanitarnog projekta za spas "Starog grada Novigrada na Dobri" i pjesme "Nakon ljubavi", te Šibenskog festivala i pjesme "Sve što osjećam", okuplja svoj band pod imenom Lucas i prijavljuje se na Karlovačko RockOff te glasovima publike odlazi do samog finala. Pjesma "Zaljubljen" je pop-rock skladba ljubavne tematike, koja će pronaći svoje mjesto na albumu prvijencu i nasloniti se na tematiku čitavog albuma, te kao takva zaokružiti ljubavnu priču koju nam priča Lucas.

"Glazba je moja hrana, moja voda, moj kisik i jedina formula koja me održava pri zdravom razumu i na životu" - kaže Lucas, te dodaje: "Od Karlovačko RockOffa, očekujem neku nadu, neko svjetlo koje se pojavljuje usred mraka i tame, koji mladim i ne samo nužno njima nego svim ljudima dobre volje, koji istinski iz srca stvaraju nešto novo, nešto originalno i hvale vrijedno, daje šansu, daje priliku i otvara bar mali prozorčić u svijet, kako bi oni mogli poput malih nejakih ptica po prvi put poletjeti u ovaj šareni svijet."

Repassage „Medicina“ - zanimljiva gypsy jazz swing kombinacija koju predvodi talentirana kontrabasistica Jelena Galić.

Repassage su zanimljiva gypsy jazz swing kombinacija koju predvodi talentirana kontrabasistica Jelena Galić. Aktivno na glazbenoj sceni djeluju od 2012. godine u postavi: Kajo Milišić - gitara, Duje Divić - saksofon, Marko Pažanin - gitara, Jelena Galić - vokal i kontrabas, Martina Matković - udaraljke. Slijede stilski pravac tzv. gipsy swinga, slavnih hitova Djanga Reindharta i Stefana Grapellija, stila koji je obilježio tridesete i četrdesete godine prošlog stoljeća u europskoj popularnoj glazbi i ujedno započeo razvoj jazz kulture u Europi, kao svojevrsni odgovor na tadašnju američku swing glazbu obilježenu antologijskim izvedbama Dukea Ellingtona, Louisa Armstronga, Bennyja Goodmana i ostalih slavnih glazbenih virtuoza i skladatelja.

"Nastojimo obilježiti širok spektar glazbenog izričaja, od brzih swing ritmova i romskih tradicijskih pjesama odsviranih u jazz maniri do ugođajnih i melankoličnih balada toga vremena, s tendencijom izdavanja autorskog materijala" - rekla je Jelena Galić.

Godine 2014. prijavili su se na nekoliko autorskih festivala, te ušli u finale St@rt festivala u Splitu, pobijedili na West Herzegowina festu u Širokom Brijegu i na festivalu "Za škoj sve bi da" na Lastovu, a svirali su i u revijalnom programu Splitskog festivala.

"Planovi za budućnost su nastaviti u istom tonu, te se nadamo snimanju prvog albuma tijekom 2015. godine" - složni su u Repassageu.

Lucas i Repassage će se, kao i ostatak finalista projekta Karlovačko RockOff, zagrebačkoj publici predstaviti nastupom uživo u rujnu. Nakon nastupa svih finalista, stručni žiri u sastavu Hrvoje Horvat, Ivan Dečak (Vatra), Jadranka Ivaniš Yaya (Jinx), Damir Martinović Mrle (Let3) i Srđan Sekulović Skansi, odabrat će pobjednika Karlovačko RockOffa 2015.

Lokaciju kao i vrijeme nastupa otkrit ćemo na vrijeme!

Više informacija o glazbenoj platformi Karlovačko RockOff možete saznati putem službene Facebook stranice ili na web stranici www.karlovacko.hr/karlovackorockoff/.

>>Karlovačko RockOff predstavlja finaliste Manntra, NoA i Radio Aktiv

>>Karlovačko RockOff predstavlja finaliste: Rezerve, The Hunting Dogs, U pol'9 kod Sabe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije