Prerezao mu vrat

Scena iz horora u Crikvenici: 'Zbog 800 kuna duga izmasakrirao je Ivana i curu'

Privođenje Dina Kulišeka
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
15.07.2014.
u 09:31

Izgledalo je kao da je Ivan sav u krvi. 
Srušio se na pod i dva-tri puta nešto promrmljao, kaže susjeda

Tragovi krvi vodili su od stana na drugom katu zgrade, preko cijelog stubišta, duž ulice prema obližnjem šumarku. Krv je curila s Dine Kulišeka (20) koji je trčao ulicom, ali nije bila njegova. Policija ga je uhvatila u nedjelju predvečer, a sumnjiče ga za ubojstvo i pokušaj ubojstva. U stanu zgrade u Ulici kralja Tomislava u Crikvenici ležalo je tijelo Ivana Jagodića (22). Pokraj njega zapomagala je njegova djevojka M. D. (19). Jagodić je bio brutalno izboden te je preminuo na mjestu, a M. D., također je višestruko izbodena. U nedjelju je operirana i smještena u jedinicu intenzivnog liječenja. Njezino je stanje stabilno. Policija je jučer i dalje češljala teren oko zgrade u kojoj se dogodio zločin. Tražili su dokaze, a vjerojatno i nož kojim je, kako se sumnja, Kulišek zadao desetke uboda i porezotina Jagodiću i njegovoj djevojci.

Prva zavirila u stan

Premda službene informacije o motivima ubojstva još uvijek nema, u razgovoru sa znancima saznali smo kako je u pitanju droga i dug od osamstotinjak kuna, koliko je, navodno, ubijeni dugovao ubojici. Susjeda Marija čula je u stanu iznad galamu i lupanje. Zajedno sa susjedom Denisom pošla je vidjeti što se događa na katu.

– Mislili smo da su neka djeca, ali smo ispred vrata stana vidjeli muškarca, rekao nam je da odemo, na što sam mu rekla: “Što ćeš ti nama zapovidat, ovo je naše!” Pitala sam ga što radi ovdje, no ubrzo je utekao. Da smo znali da će policija brzo doći, mi bismo ga bili uhvatili svaki za jednu ruku. Jesam stara, ali sam jaka u rukama, ne bi mi pobjegao – ispričala nam je Marija. Tvrdi kako je nije bilo strah. Kada je provirila u stan, imala je što vidjeti, mladića oblivena krvlju.

– Izgledalo je kao da je Ivan obučen u krv. Na sebi nije imao majicu, ništa, skoro mi je pozlilo. Dozivala sam ga, pitala: “Ivane, što ti treba.” On se srušio na pod, dva tri puta nešto promrmljao. Čula sam iza sebe malu kako govori: “Gotovo je” – prepričala nam je potresena Marija. Majci ubijenog mladića, koja je u nedjelju bila na putu, prva je javila strašnu vijest. Ivan je bio jedinac, lošeg zdravlja. Majka je radi njegova liječenja navodno prodala i stan. Skončao je u strašnim mukama, prerezanog vrata.

– Mali je bio fin, dobar, nikome se nikada nije zamjerio. Malo je bio bolestan, ali se prije dvije-tri godine njega uhvatilo loše društvo. Znao mi je reći: “Teta Marija, vi ste moja najbolja prijateljica u zgradi” – s tugom se prisjetila susjeda.

U nedjelju je policija privela još jednog mladića pod sumnjom da je pomagao ubojici, ali je nakon nekoliko sati pušten.

Lagao da bježi od kuće

Kulišek se navodno nakon zločina neko vrijeme skrivao te se onda uputio do mladića koji živi nekoliko ulica dalje. Mladić pojma nije imao da se dogodio strašan zločin te je primio ubojicu koji mu se, navodno, obratio za pomoć pod izlikom da je pobjegao od kuće. Njih su se dvojica potom uputila prema gradu kada ih je na putu iznenada presrela policija.

Zanimljive su poruke osumnjičenog Dine Kulišeka na Facebook-profilu. “Ono što nas ne ubije, to nas jača”, napisao je mladić čiji su interesi, kako sam navodi, “alkoholiziranje i drogiranje”, a aktivnosti “mutni poslovi”.

>> U Crikvenici ubijen mladić i teško ozlijeđena djevojka, uhićena dvojica

Komentara 31

OP
opančar
09:44 15.07.2014.

dao bi mu ja kramp u šake, i nebi ga puštao iz ruku, dok ne probije tunel u velebitu, pa mu nebi pala na pamet ni droga, ni alkohol, a kamoli da nekog ubije.

Avatar gusjenica
gusjenica
10:30 15.07.2014.

Iako mi je to teško izreći, za ovakove ljude nema milosti. Imamo dosta pustih otoka i jedan, malo poveći, treba odabrati za koloniju gdje će ovakovi provesti ostatak svog života.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
09:54 15.07.2014.

Za ovoga nema rehabilitacije, njega ne može rehabilitirati ni kramp, nego samo srtna kazna. Htio ubiti nedužnu osobu da prikrije dokaze?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije