Varaždin

Mladić sa sobom nosio opasni vojni eksploziv pentrit

policija
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
13.08.2015.
u 13:46

Podnijeta je kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja te eksplozivnih tvari.

Mladić star 18 godina nosio je sa sobom opasni eksploziv pentrit, potvrđeno je u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom kod kojeg je još 7. ožujka pronađeno 91,6 grama bijele plastične materije, za koju je utvrđeno da se radi o vojno-formacijskom razornom eksplozivu pentritu. Taj eksploziv ima vrlo veliku brzinu detonacije od čak 8300 metara u sekundi.

Koristi se, uz ostalo, i za izradu kapsula detonatora i štapina te punjenje nagaznih mina.

U srijedu je policija pretražila mladićev dom i pronašla pronašla još i plinski pištolj, spremnik i tri vježbovne protutenkovske i protupješačke mine.

Podnijeta je kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja te eksplozivnih tvari

>> Kod Siščanina pronašli pravi arsenal: Skrivao bombe, eksploziv, granatu...

Komentara 6

TV
TV198
14:33 13.08.2015.

Ovo čitaju i panduri ! Ti bi besplatno stihanje ili ;-)

SE
Secli
14:13 13.08.2015.

Pa i ja imam,pa kaj.Možete mislit tko ce nas zaštitit kad muslimani nahruplje.Ja vjerujem u svoj arsenal i on spremno čeka da ga se otkopa i aktivira.

DU
Deleted user
16:12 14.08.2015.

91 se trazilo i placalo zlatom puskice pa nigde ne stoji da se opet nebuju trazile zato to lepo pohranite na sigurno a ne se stim setat po cest majmuni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije