Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ODSUTNOSTI

Pečaverima po 15 godina zbog poticanja na ubojstvo Lj. Novaka

županijski sud rijeka,općinski sud rijeka
Goran Kovačić/PIXSELL
22.04.2013.
u 17:01

Mario Pečaver i Ana Lesić Pečaver odavno su nestali iz Hrvatske - kći je u Americi, a otac je navodno na Karibima

Zbog poticanja na ubojstvo iz koristoljublja imućnog crikveničkog poduzetnika Ljubomira Novaka, likvidiranog pucnjima iz sačmarice prije 18 godina, na po 15 godina zatvora nepravomoćno su danas na Županijskom sudu u Rijeci osuđeni Mario Pečaver i njegova kći Ana Lesić Pečaver. Sudilo im se u odsutnosti jer su oboje odavno nestali iz Hrvatske - kći je u Americi, a otac je navodno na Karibima. Ako se pojave u Hrvatskoj idu odmah u pritvor.

Postupak protiv oca i kćeri, kao sudionika u ubojstvu, otvoren je nakon što su za zločin već bili pravomoćno osuđeni na 20 godina zatvora plaćeni ubojica Damir Perasz i na po 15 godina zatvora Ljubina supruga Snježana Novak kao naručiteljica ubojstva i Krešimir Luketić kao pomagač. Upravo je Luketićev iskaz na kraju suđenja, kad je prokazao Pečavere, omogućio postupak protiv njih iako je tužiteljstvo od njihova progona potkraj istrage bilo odustalo.

Obrazlažući presudu sutkinja Ika Šarić istakla je da je iz prve presude i Luketićeva iskaza očito da su se Novakova supruga i Pečaver, koji su već prije ubojstva bili u vezi, dogovorili da likvidiraju Novaka i da je Pečaver preko svoje kćeri, Luketićeve djevojke, poticao Luketića da to učini, a kad ovaj nije pristao povezao ih je s Peraszom i u dva mu navrata predao novac kojim su ubojstvo platili. U Luketićev iskaz, kazala je sutkinja, Sud nije imao razloga sumnjati jer ga je niz dokaza potvrdilo.

>> Spiskali sav novac bogate žrtve, a sada se skrivaju u SAD-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije