prekoračio ovlasti

Policajac uhićen zbog napada na 29-godišnjaka u Puli

policija
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
22.05.2015.
u 08:29

- Utvrđeno je da policijski službenik prema 29-godišnjaku nije primijenio sredstva prisile već je prekoračio ovlasti i fizički ga napao. Muškarac je pritom zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, priopćila je jučer PU Istarska.

Policijski službenik (33) uhićen je u četvrtak zbog napada na 29-godišnjaka u Puli.

- Djelatnici PU istarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim policijskim službenikom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Osobito teška tjelesna ozljeda na štetu 29-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Naime, provedenim postupkom utvrđivanja okolnosti primjene sredstava prisile prilikom policijskog postupanja u noći 20. svibnja na Trgu na mostu, utvrđeno je da policijski službenik prema 29-godišnjaku nije primijenio sredstva prisile već je prekoračio ovlasti i fizički ga napao. Muškarac je pritom zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život - priopćila je jučer PU Istarska.

Policajac je udaljen iz službe, a istarska policija jučer je izvijestila da će ''po dovršetku kriminalističkog istraživanja biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske''.

>> MUP istražuje policijsku primjenu prisile: Mladić teško ozlijeđen pri uhićenju

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
08:56 22.05.2015.

Tko će odgovarati za napad na Darka Pajčića iz Vukovara, za prekoračenje ovlasti i fizički napad od strane milicionera na privremenom radu u MUP-u RH?

DU
Deleted user
10:53 22.05.2015.

U policijska vozila treba staviti kamere , koje snimaju svaku intervenciju i povezane su s internetom , kao što možemo vidjeti na you tube-u , i onda se sve vidi i zna. Ovako možemo naklapati šta gpd nam padne na pamet.

MI
mirtebi
10:02 22.05.2015.

Za Pajcica nece niko odgovarati. Napadi na branitelje su ocito pozeljni posebno ako id izvrse abolirani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije