Drama na Cvjetnom

Pred suprugom i kćeri mirno razgovarao s ovršiteljima, a potom pucao u strop

Teofil K.
Foto: A-HSP
1/11
10.11.2014.
u 22:27

Stanarsko pravo imala je prabaka Teofilove supruge, nakon denacionalizacije vlasnik stana postala je banka koja ga je prodala

– Obitelj moje supruge u stanu živi više od sedamdeset godina, a sada me netko želi izbaciti jer valjda ispada da sam ja ušao u nečiji stan. Sve su to mućke oko pretvorbe i povrata imovine zbog kojih sam pokrenuo postupak i na sudu. Nisam pucao po ovršiteljima i policajcima, pucao sam u zrak da ih preplašim. Nisu oni krivi, dobri su to dečki, odmah su pobjegli – rekao je Teofil K. (53) u telefonskom razgovoru za Večernji list kad su specijalci i interventna policija opkolili zgradu u kojoj živi i evakuirali obližnju knjižnicu. Na telefon se javio relativno smirena glasa i objasnio nam da neće odustati dok ne odgode deložaciju.

Predao se točno u podne

U stanu je vladala tišina i sugovornik s druge strane ni po čemu ne bi mogao zaključiti da je nekoliko minuta prije isti čovjek u stanju rastrojenosti zapucao kada su mu na vrata pozvonili ovršitelji i policija. Bilo je oko 10 sati, a ulazna vrata stana otvorila je njegova 14-godišnja kći. Sedmero ljudi, uključujući sudskog ovršitelja i nekoliko policajaca, ušlo je unutra. Teofil K. pred suprugom i kćeri neko je vrijeme mirno razgovarao s ovršiteljima, saslušao je što imaju reći, a zatim se nakratko izgubio u drugoj prostoriji. Nekoliko minuta zatim vratio se sa strojnicom i ispalio nekoliko hitaca u strop. Iz stana su se tada razbježali svi osim njegove supruge i kćeri, dok su interventni policajci okupirali prvi kat zgrade nakon doslovno pet minuta. U međuvremenu se pred ulaz u zgradu slilo na desetke policajaca. Evakuirali su i cijeli Cvjetni trg, a deseci ljudi grubo su prekinuti u jutarnjem ritualnom ispijanju kave na “zagrebačkoj špici”. Talačka kriza potrajala je dva sata.

– Kada odgode deložaciju, onda možemo raspravljati mirnim putem. U suprotnom, spreman sam i sebe likvidirati – odlučno nam je potvrdio Teofil K., inače član Autohtone hrvatske stranke prava, koji se u toj stranci nalazi oko godinu dana, a nedavno je imenovan i šefom odjela sigurnosti. Točno u podne predao se policiji. Neprimjetno su ga u nekoliko sekundi pokraj tridesetak novinara ugurali u policijsku “maricu” i preko blokiranog Cvjetnog trga odvezli u Prvu policijsku postaju na ispitivanje. Istovremeno je troje specijalaca s tri kofera i kolicima izašlo iz stana te se zaputilo prema Teslinoj ulici. Teofil K. potvrdio nam je da njegov porezni dug na promet nekretninama od 759.000 kuna nema veze s deložacijom. U kratkom razgovoru isto nam je rekao i brat njegove supruge.

Vlasnik je – netko treći

– Teovi dugovi njegova su stvar, ali nemaju veze s deložacijom ili stanom u kojem moja obitelj živi devedeset godina. Još dvadesetih godina tu je pravo stanovanja dobila moja prabaka, a nakon nje baka i na kraju moja majka, koja je i trenutačno tamo prijavljena. Vlasnik stana prvotno je bila Židovska zajednica, a nakon toga je stigla denacionalizacija i onda je nekim sumnjivim putevima vlasnikom postala jedna banka. Ta je banka stan zatim prodala nekom trećem gospodinu. Da stvar bude gora, ono što nitko ne spominje jest da je deložacija glasila na ime te treće osobe, a ne na ime moje sestre i njezine obitelji – prepričao nam je šogor Teofila K. Potvrdio je i da su iz stana trebali biti deložirani i prije dva mjeseca, ali je to odgođeno.

>>Pucnjava na Cvjetnom: Policija odvela muškarca koji je pucao tijekom deložacije

>>'Borite se za svoja prava, ali nikada i nikako nasiljem'

>>Zapucao tijekom deložacije: 'Sve su to mućke oko pretvorbe i povrata imovine'

Komentara 13

PO
porezni.obveznik
23:38 10.11.2014.

Dakle: Covjek nije vlasnik stana. Unutra je vjerojatno provalio jer delozacija glasi na drugu obitelj. Duzan je 100000 eura poreza na promet!!! To znaci da je prodao nekretnina u vrijednosti 2 milijuna eura, ali porez ne bi platio. Drzi doma kalasnjikov. Clan AHSP, ali mu ne smeta zivjeti u stanu kojeg su nacionalizirali crveni. Ukratko, tipicni hrvatina. Ajde sad mi objasnite da je ovo maslo UDBE, ne bi li se skrenula paznja sa sudjenja Perkovicu. A ako ga zatvore, bit ce kako crveni ponizavaju branitelje.

TH
than
22:45 10.11.2014.

Nakon procitanog cinjenica je da doticni nije vlasnik stana. Ne znam sto se tu imas buniti. Imali su skoro 100 godina da rijese stambeno pitanje. I odakle porezni dug od prometa nekretninama od 760 000 kuna ? Pa za to kupis 8 kuca s okucnicama u recimo Slavoniji.

AG
agencija1
23:10 10.11.2014.

odakle mu "kalašnjikov"?to nikoga ne zanima?a manijaci nam u centru grada doma sjede naoruzani automatima..bas me zanima da je okinuo rafal po trgu,dsl bi sluzbe pocele radit svoj posao?!?btw.osobno poznam masu ilegalno naoružanih,od pistolj,do automata...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije