PROMO

Dream collection - pod s karakterom

Alpod
PR
Autor
PR članak
20.06.2011.
u 08:00

Dream Collection inspiriran je prirodnom ljepotom svjetskih otoka predstavljenom u 12 različitih vrsta parketa od izuzetnog hrastovog drveta

Dom je prostor koji treba imati neki naš trag i biti odraz našeg karaktera. Svaka sitnica koju unesemo u dom održava našu osobnost, njezina svjesna i nesvjesna stanja, želje i potrebe. U kojoj mjeri podovi, kao osnova na koju se sve drugo nadograđuje, utječu na stvaranje jedinstvenog karaktera prostora? Odgovor je nedvosmisleno jasan – u velikoj!

Poduzeće Alpod Europod d.o.o. s adresom Dugoselska 102, Sesvetski Kraljevec, od 2010. nudi posebnu kolekciju koja se temelji na iskonskoj čovjekovoj potrebi da prostor uredi po svojoj mjeri. Dream Collection inspiriran je prirodnom ljepotom svjetskih otoka predstavljenom u 12 različitih vrsta parketa od izuzetnog hrastovog drveta.

Iceland
parket, nadahnut snježnim predjelima malog otoka, donosi dah mirne elegancije u svaki prostor svojom fino brušenom površinom, bijelo lakiranom tako da se zadrži prirodna struktura drveta. Naglašeni rubovi podcrtavaju prirodnost i unikatnost svake daske.

Greenland 
podsjeća na nepregledna ledena prostranstva sjevernoameričkog kontinenta, a rustična nota i ručno blanjanje na planinske predjele. U bijelo lakirana površina, unatoč svojoj boji, daje mu toplinu i čini ga pogodnim za polaganje u sve moderne prostore.

U četkanoj strukturi parketa Crete bijelo ispranoj, pa natur lakiranoj, združuje se bjelina mramora antičke grčke i sunce juga. Svakom prostoru pružit će klasičnu eleganciju. Sardinia, Corsica i Rhodes otkrivaju različita lica suncem okupanog Mediterana u prirodnoj boji hrasta – Sardinia mirnu i glatku površinu mora pod bonacom, Corsica toplu boju meda naglašenu četkanom strukturom, a Rhodes nudi dah svoje bogate povijesti u rustičnoj selekciji kombiniranoj s ručnim blanjanjem.

Galapagos
, dimljen, ručno blanjan i bijelo opran, nudi vulkansku prirodu i neobičnu boju pepela.Bermuda i Zanzibar karakterizira boja petroleja u suton postignuta posebnom tehnikom dimljenja hrasta. Ručno blanjana površina Bermuda lakirana prirodnim uljima nagovještava tople pješčane plaže, a patinirani rubovi Zanzibara drevnost afričkog otoka.

Topla boja konjaka na četkanoj površini parketa Cuba nosi u sebi strasnu predanost uživanju u životu, rumbi i slavnim cigarama. Prostoru u koji se položi Cuba daje dah tople egzotike. Tamni tonovi parketa Tonga i Samoa ostvareni na različite načine donose misterioznost Pacifika. Bilo da su lakirani uljima s pigmentima (Tonga) ili karbonizirani (Samoa), ponudit će dubinu i novu perspektivu prostorima u koje se polože.

Veliki formati (1860x189x15/4mm) stvaraju osjećaj monumentalnosti, a stabilna troslojna struktura osjećaj sigurnosti. Alpodova Dream Collection raspiruje maštu i budi strast za egzotikom i putovanjima, a istodobno je zadovoljava u vašem domu. Osjetite magiju, zakoračite na čudesne parkete iz cijelog svijeta! Posjetite nas na www.alpod.hr!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?