Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
&TD I KULTURA PROMJENE NAJAVLJUJU

Drugi po redu 'Noćni Lab' ponovno za travanj

27.01.2009.
u 07:48

'Noćni lab' teatra &TD najavljuje se ponovno za mjesec travanj. Iz organizacije naglašavaju da se na ovaj, već prilično poznati projekt, mogu prijaviti autori radova s područja izvedbenih umjetnosti, bilo da je riječ o plesu, kazalištu, glazbi, mimi, operi, instalaciji ili pak cirkusnoj umjetnosti. Prijavljeni radovi trebali bi trajati od tri do deset minuta u ranijoj fazi nastanka, a prijave se mogu slati do 21. ožujka.

Za one koji nisu znali, Kultura promjene Studentskog centra stvorila je 'Noćni lab u &TD-u' kako bi potaknuli mnoge na novi način razmišljanja, promišljanja kao i mogućnost realizacije projekata barem u njegovom začetku ili u određenom stupnju razvoja. Osim toga, izuzetno bitna strana ovog projekta jest ta što izvođačima i aautorima pruža recepcijsku dimenziju. Dakle umjetnik već u ranoj fazi nastanka svojega dijela ima priliku osjetiti feedback, odnosno sponatanu reakciju publike kao što je glasna kritika, sponatani smijeh ili pak neverbalne znakove istih.

Na prvom 'Noćnom Labu' okupilo se dvadeset i četiri mladih umjetnika, od kojih će sedmorica sa najzanimljivijim projektima, imati prilike sudjelovati u poosebno osmišljenom , individualnom obliku nastavka rada koji su osmislili organizatori.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?