Grubišić neće lagati biračima, samo će ih malo preveslati

ivan grubišić,portal
Patrik Macek/PIXSELL
22.02.2013. u 12:00

Nezavisni saborski zastupnik i kandidat za splitsko-dalmatinskog župana, požurio je predstaviti svoj program.

Ivan Grubišić, nezavisni saborski zastupnik i kandidat za splitsko-dalmatinskog župana, požurio je predstaviti svoj program. “On je vrlo kratak: nećemo krasti, nećemo lagati i pravedno ćemo dijeliti zajedničko“, kaže Grubišić, koji očito naglasak stavlja na raspodjelu, a ne odgovara kako povećati zajedničko bogatstvo. Ali zašto bi se don Grubišić time uopće zamarao kada u Jutarnjem najavljuje i da će, bude li izabran, mjesto župana prepustiti zamjeniku, a sam se vratiti u Sabor. Nećemo lagati biračima, samo ćemo ih malo preveslati.

Bandić poduku ne traži, ali mu je netko treba dati

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, još je jednom pokazao sklonost neobičnim usporedbama. “Prozivaju me zbog kolone kamiona kada su građani blokirali Jakuševec, ali ću se odazvati i kao Rade Končar ići sretan na sud i braniti interese grada“, najavio je efektno Bandić i ostavio u čudu sve koji znaju da Končar nije samo industrijski gigant. Rade Končar, organizator pokreta otpora protiv talijanske okupatorske vojske 1941. nije se mogao “sretno odazvati sudskom pozivu“ već i zato što su ga Talijani uhitili, mučili i osudili na smrt strijeljanjem kad je izrekao poznato “milost ne tražim niti bih vam je dao“. Bandić poduku iz povijesti ne traži, ali bi mu je netko trebao dati.

Zaštitari bankomate otvaraju puno
brže od lopova

Zlatko Marić, vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić, komentirao je za Jutarnji misterioznu krađu novca iz bankomata Zagrebačke banke u sklopu trgovačkog centra novozagrebačke Utrine. Na njegov zahtjev poligrafom će biti ispitano četrdesetak djelatnika Sokol Marića kako bi s njih skinuo sumnju.

”Na snimci nadzorne kamere vidi se da se lopov mučio četiri i pol minute, a moji dečki bankomate otvore za 15 sekundi“, pohvalio se Marić. Svaka im čast.

Milanović vježba kako se zamjeriti baš svima

Zoran Milanović, hrvatski premijer, na sjednici Vlade izjavljuje da je naučio lekciju – “ako se želiš dopasti svima, zamjerit ćeš se svima“. Slijedi nova lekcija – ako se ne želiš dopasti nikome, i to će ti svi zamjeriti.

Komentara 3

VA
Valerija007
13:24 22.02.2013.

Molim hitno ministra Jovanovića, koji sveučilišnim prefesorima ograničava rad do 65 godina, a samo će jako izvrsni, njih 25%, moći raditi do 70, da donese zakon o dobnoj granici do koje se možeš baviti politikom. Grubišić ima 76 godina, crkvaa ga je umirovila, dakle za njih je star, za sve ostalo poslove je isto star, samo ne za politiku. Kad ga slušate što i kako govori, (npr. kandidiram se za župana jer to je isto kao da radim u župi) pojam nemam kako ljudi uopće mogu dati glas za njega. Očekuju napredak? Prema groblju valjda. I nije jedini koji bi zbog godina trebao biti samo u savjetodavnoj ulozi ako postoji potreba zbog njihove izvrsnosti, a nikako izvršnoj.

PA
padamo13
16:21 22.02.2013.

Taj čovjek nije zaslužio da bude zvonar u nekoj crkvici,a kamoli župan.Sve što zna pokazao je u saboru.

JA
jadro
21:49 22.02.2013.

padamo13 je napisao/la: Taj čovjek nije zaslužio da bude zvonar u nekoj crkvici,a kamoli župan.Sve što zna pokazao je u saboru. Slažem se: stvarno ništa od njega u Saboru, a još manje od njegovog zastupnika Baloevića. : Pa to jeje katastrofa: i on tako visoko misli o sebi! Bolje mu je bilo da je slušao svoga biskupa i ostao vjerni klerik i dalje kao svećenik i sociolog djelovao u Splitu i Hrvatskoj. On je dokazao da za popove nije politika !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?