Iz trećeg pokušaja

Hajdaš Dončić ipak smijenio Katicu Pupić Bakrač

katica pupić bakrač
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
04.11.2013.
u 23:45

Ravnateljica je iza sebe na računu ostavila plus od 30 milijuna kuna i najzaslužnija je za 25-postotno povećanje prometa, a ima i stopostotnu podršku radnika i sindikata, smijenjena je jer je uzela zakonom propisani nagradni bonus od 195.000 kuna

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić smijenio je ravnateljicu Zračne luke Zadar Katicu Pupić Bakrač. Ravnateljica koja je iza sebe na računu ostavila plus od 30 milijuna kuna i koja je najzaslužnija za 25-postotno povećanje prometa, te je uz to imala i stopostotnu podršku radnika i sindikata, smijenjena je jer je uzela zakonom propisani nagradni bonus u iznosu od 195.000 kuna.

Ne tako davno Hajdaš Dončić nazvao je Pupić Bakrač jednom od najboljih direktorica, no smijenio ju je u trećem pokušaju. Katica Pupić Bakrač tvrdi da je smjena protuzakonita zbog nepoštovanja procedure pa će se na odluku ministra koji se očito žurio sa smjenom najvjerojatnije žaliti ostali suvlasnici Zračne luke, Grad Zadar, Županija i općina Zemunik.

Katica Pupić Bakrač nije jedina direktorica tvrtke u državnom vlasništvu koja je uzela nagradni bonus, no ona je smijenjena. Na upit što misli koji su razlozi rekla je da su i neke ministrice morale dati ostavku zbog e-maila, a drugi pak ne i da je vjerojatno kao žena bila lakša meta. – Na danas održanoj Skupštini Zračne luke Zadar dužnosti direktorice Zračne luke Zadar razriješena je dosadašnja direktorica Katica Pupić Bakrač, a obnašateljicom dužnosti i direktoricom imenovana je Irena Ćosić. Zračna luka Zadar uskoro će raspisati natječaj za direktora.

Irena Ćosić zaposlenica je Zračne luke Zadar od 1996. godine te je tu obnašala dužnosti pomoćnice direktora za obnovu i razvoj i rukovoditeljice službe izgradnje i razvoja – izvijestili su iz Ministarstva.

Smijenjena ravnateljica Zračne luke Zadar Katica Pupić Bakrač najavila je da će sada, nakon 20 godina, prvi put otići na godišnji odmor, a kad se vrati na posao, najvjerojatnije će biti savjetnica uprave.

Komentara 24

DH
dalibor.hren
15:19 04.11.2013.

Valjda će netko stati napuhanku na kraj!?

DO
DONJA
15:20 04.11.2013.

Da nije smiješno bilo bi žalosno a ovo je i smiješno žalosno.Novo partijsko pravilo ako si neuspješan kao svi naši ministri onda ti je stolica sigurna ali ako si uspješan onda moramo dovesti nekog da to uništi.

NO
Nolte
15:23 04.11.2013.

Postovani ministre ... ako su informacije o poslovanju tvrtke tocne i ako je jedini razlog za smjenu bio ovaj bonus onda ministre daj ostavku i izgubi se da te vise nikad ne vidimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?