nepoželjni sarkazam

Baldasar se želi riješiti gradskog službenika Lovrića zbog karikature!

karikatura,Ivo Baldasar
Foto: ''
19.02.2015.
u 11:09

Splitski gradonačelnik tvrdi kako je riječ o običnom neradniku koji vrši "obrnuti mobing"

Dalibor Lovrić, gradski službenik zaposlen u Službi za kulturu Grada Splita opet je u sukobu sa svojim nadređenima. Otkaz mu pokušava dati gradonačelnik Ivo Baldasar kojemu se zamjerio zbog karikatura na kojima je crtao njega i pročelnika za kulturu Sinišu Kuku i to obnažene, a potom svoj uradak poslao na više e-mail adresa u Banovini. Karikaturu je nazvao "Proračun kulture", a cilj joj je bio sarkastično opisati stanje u Banovini vezano za kulturu.

No, njegove muze – Baldasar i Kuko – nisu pokazali smisao za umjetnost i kritiku tog tipa. Lovrić će opet pred Službenički sud koji će odlučivati o njegovom otkazu. No, Lovrić ne čeka odluku pognute glave. Uputio ej novi e-mail s novom karikaturom i poduljim tekstom.

- Java mi je, konačno, potvrdila istinitost nelagodna snoviđenja u vidu prijetnji da će me se, u skladu sa stereotipnim očekivanjem, nakon dvije forsirane javne opomene, po nalogu gradonačelnika grada Splita Ive Baldasara, optužiti za tešku povredu službene dužnosti, ni više ni manje nego s boldiranim prijedlogom prestanka radnog odnosa. Već danima kolegij niske uredske vegetacije, čista stranačka paprat i mahovina, puše mjehur od juridičke sapunice koji se oteo stvarnosti, uključujući u dokazni materijal ljude koje misle upregnuti u lažna svjedočenja.... Međutim, što je uistinu razlog za tako odvažan čin jednog psihološki i ideološki pomućena čovjeka; što je razlog za sve ovdje priložene administrativne besmislice koje je naložio, za hrpu papirologije u kojoj sudu uvaljuje kvazijuridičku spiku o razlozima zašto mu ovdje više nisam potreban?! U očekivanju dokumenta, potpisanog od njegova službujućeg izbacivača, koji je kao stranački i nimalo bistar tip dodijeljen, dozlaboga ironično - kulturi, dobio sam dostatan dokaz o sadržaju Zahtjeva sudu da mi se, zbog uistinu gnusne kaše ''razloga“, a poglavito zbog mog pisanija i karikatura, oduzme turpija kojom stružem po rešetkama glavnjače koju popularno zovemo – Banovina" - piše između ostaloga Lovrić.

Ovo mu neće biti prvo pojavljivanje pred službeničkim sudom. Već je oslobođen dva puta jer nije štedio ni Baldasarove, ali ni Kerumove prethodnike, ali do sada nikoga nije crtao.

- Karikature uistinu prikazuje zapanjujuću razgolićenost i enormnu količinu fiziološke tuposti zbog koje bi pametan čovjek mogao zapasti samo u šutljivo durenje... Ovako moram na sud, treći put, pa zbog toga ta stvar postaje kronična (ne)osobna neugoda jer mi se čini nehumano bolnim da se danas preko mog slučaja opet bavimo samodopadnošću jednog trapavog gradonačelnika kojeg, izgleda, na teži način valja mnogočemu poučiti - poručio je. Ivu Baldasar Lovrićeva reakcija ni malo ne iznenađuje, ali kaže da je riječ o velikom neradniku koji iskorištava svoj položaj i glumi žrtvu.

- S obzirom da je već treći put pred Službeničkim sudom, jasno je da je on čovjek koji pravi probleme. Dio tih karikatura koje niste vidjeli, ekstremno su degutantne i uvredljive, a on ih crta na radnom mjestu, za vrijeme radnog vremena. On je čovjek koji ne voli raditi i zlorabi svoju poziciju. Kaže da je kritičar vlasti, a zapravo je neradnik. On koristi obrnuti mobing, ali ja ga se ne bojim. Prikazuje se kao žrtva i heroj, a to nije već jednostavno ne voli svoj posao i ne obavlja ga. Kaže da ja ne podnosim kritike. a ja na dnevnoj bazi podnosim sto puta težih kritika. On nije žrtva, već najobičniji neradnik – poručio je Baldasar.

>>Pismo koje je nasmijalo 'cili Split': Potanko šefu objasnio zašto ga nije bilo na poslu

>>Karikatura je alat demokracije, ali i pokretač mržnje

>>Pogledajte odgovor kolega na krvavi masakr - karikaturama

Komentara 4

DU
Deleted user
14:08 19.02.2015.

Što drugo očekivati od prijetvorne komunjare? Niti Baldasar ne može "bez verbalnog delikta" kojim su se tako uspješno služili njegovi drugovi u bivšoj državi.

OB
ObrenM
14:28 19.02.2015.

Vjera se moze vrijedjati,ali stranacki vodonose ne mogu.Imaju imunitet i slobodu mobinga.

OB
ObrenM
14:28 19.02.2015.

Vjera se moze vrijedjati,ali stranacki vodonose ne mogu.Imaju imunitet i slobodu mobinga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije