Prebačen u Split

Putnik iz aviona svjedoči: Kapetan Dragan djeluje kao oronuli starac

Dragan Vasiljković
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/17
09.07.2015.
u 20:40

Miljenić opomenuo Srbiju: Neprimjereno je da zemlja koja još nije ispunila uvjete za ulazak u EU komentira hrvatsko pravosuđe

Točno u 11.38 sati danas je u Zračnu luku Zagreb sletio zrakoplov koji je iz Sydneya, preko Frankfurta, dovezao Dragana Vasiljkovića kojeg hrvatsko pravosuđe tereti za ratni zločin. Premda je novinarima na Plesu rečeno da će istim avionom Kapetan Dragan nastaviti put u Split, odigrao se drukčiji scenarij pa je prebačen u kombi kojim je, u dobro štićenoj koloni, put nastavio cestom.

Jedan od putnika koji je tijekom leta iz Frankfurta u Zagreb sjedio blizu Vasiljkovića kazao je novinarima da su ga pratila četvorica policajaca te da nije imao lisice. – Djelovao je poput oronula starca. Imao je kapu, valjda da ga ne prepoznaju, i bio je miran – opisao je putnik.

Tko god je kršio ratno pravo, mora strepjeti da će odgovarati

Nakon slijetanja aviona, javnosti se obratio Orsat Miljenić. Ministar pravosuđa pritom je opomenuo Srbiju rekavši kako je neprimjereno da zemlja koja još nije ispunila ni minimalne uvjete za početak pregovora s EU komentira hrvatsko pravosuđe.– Naše je pravosuđe neovisno i može obraditi svaki predmet, koliko god kompliciran bio. Suđenje će biti pošteno i pravedno – rekao je i dodao da je ovo prvi slučaj da je Australija izručila svojeg državljanina okrivljenog za ratni zločin.

 

Oglasio se i premijer Zoran Milanović: – Tko god je kršio ratno pravo, mora strepjeti da će odgovarati, čijoj god zastavi služio – kazao je premijer. Vasiljković je u Split stigao oko 15 sati te je odvezen izravno u zatvor Bilice, a danas će biti izveden pred Županijski sud. Odvjetnik Darko Stanić očekuje brzo podizanje optužnice

>> Tko je kapetan Dragan? Evo njegovog životnog puta

 

>>Arkanova desna ruka obučila 3000 pobunjenih Srba

>> Kapetan Dragan predan hrvatskim vlastima, sutra stiže u Split

Komentara 229

KL
Klarahrv
07:33 09.07.2015.

Zbog ovog izrucenja danas tuguju: imalinade,neobrijani,melinda, jason22,anticenzura,svud, crodoc, kupica, ronin88, cinbenik, think pink, mr.sc Vasilija.

Avatar johny21
johny21
07:42 09.07.2015.

ooooo, lep pozdrav kapetane! Ko' bi bre kazo das ćeš da se vratiš tamo gde si veliku srbiju stvaro! ......pravda je spora, ali dostižna....

DU
Deleted user
08:54 09.07.2015.

I tako će tzv. kapetan Vasiljković Dragče napokon do dolija, i to zahvaljujući bezduššnim anglosaskim "ustašama" koji drmaju australskim sudstvom i državom i koji su se listom urotili protiv nedužnog čoveka koji je devedesetih kao svesni srpski patriota potegao čak iz Australije da u tzv. krajini od Tuđmanovih povampirenih ustaša brani bespomoćne i goloruke Srbe naoružane kalašnjihovima, bacačima i topovima te njihovu nejač. Zbilja nečuvena nepravda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije