Ministar vanjskih poslova

Miro Kovač na Facebooku: Nije 'lex Perković', nego 'lex Milanović'

Miro Kovač
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
04.08.2016.
u 19:05

"Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču je trebao suditi domaći, hrvatski, a ne strani sud", smatra Miro Kovač.

Pravedno je da da se gaženje vladavine prava poznato kao 'lex Perković' naziva 'lex Milanović', napisao je na Facebooku ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču je trebao suditi domaći, hrvatski, a ne strani sud i tako nešto se nikad više ne smije dogoditi.Hrvatskoj moramo imati snage, hrabrosti i zrelosti suočiti se sa svojom prošlošću, ma koliko to bilo bolno.  Samo iskrenim, racionalnim i strukturiranim suočavanjem sa svojom prošlošću, sa zločinima počinjenima u ime jugoslavenskog i hrvatskog komunističkog sustava, ali i u ime za vrijeme Drugog svjetskog rata instalirane Nezavisne Države Hrvatske, moći ćemo izgraditi bolju budućnost, piše Kovač.

Bivša državna vlast Zorana Milanovića i Ive Josipovića, koji je kao predsjednik Republike tražio od Ustavnog suda ocjenu ustavnosti Zakona o ništetnosti, ali to nije učinio u slučaju 'lexa Perkovića', propustila je iskoristiti prigodu priključenja Hrvatske europskoj obitelji i pokrenuti neophodno suočavanje s prošlošću utemeljeno na nacionalnom, nadstranačkom konsenzusu. smatra kovač te zaključuje: - Zato je pravedno da se gaženje vladavine prava poznato kao Lex Perković naziva Lex Milanović. (sve)

>>Što je Josip Perković želio poručiti pristajući na svoj jedini veliki intervju uoči uhićenja

>>Josipović o presudi Perkoviću i Mustaču: Ubojice moraju odgovarati da bi se utvrdili standardi

Komentara 43

Avatar comparator
comparator
19:58 04.08.2016.

Hrvati i građani ! Koristim priliku čestitati vam Dan Pobjede i Dan Hrvatskih Branitelja!

SO
Somelier
20:20 04.08.2016.

Glupost je spominjati domaće sudove kada se isti komotno mogu usporediti sa cirkusom. Takvo nam je i tužilaštvo. Namjerno se iscenira navodni atentat na Cvitana samo da bi se istome dala važnost kako bi još dalje ostao na dužnosti glavnoga tužitelja.

BK
branko-kockica
19:16 04.08.2016.

Pa i vi ste imali prilike u zadnih 6 mjeseci nešto učiniti, ne? Npr. zatražiti da se SDP-u koji je sudski potvrđen kao zločinačka partija oduzme i objavi sva arhiva koju imaju, od 1945-1990.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije