BANSKI DVORI

Darinko Kosor objavio zaključke sa sastanka Domoljubne koalicije

Domoljubna koalicija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
Autori: Tea Romić, Hina
04.03.2016.
u 13:59

– Dogovorili smo da se procesi trebaju ubrzati i da ćemo sada imati redovno koordinacije – kazao je Kosor.

Čelnici stranaka unutar Domoljubne koalicije sastali su se danas u Vladi.  Sastanak se prvotno trebao održati jučer u Križevcima, ali budući da je koji sat prije toga većina njih bila u Saboru kako bi se pokušao skupiti kvorum i u dnevni red uvrstila rasprava o razrješenju Gorana Radmana, nisu stigli u Križevce na vrijeme.

Čelnik HSLS-a Darinko Kosor jedini je nakon sastanka dao izjavu te naglasio kako je riječ o redovnom sastanku koji su dogovorili prije tjedan dana te da on nije ničim prouzročen. Tu se vjerojatno referira na medijske napise kako je riječ o "kriznom sastanku", jer se trebao dogoditi nakon što je jučer većina čelnika manjih stranaka unutar Domoljubne koalicije izrazila nezadovoljstvo odnosima unutar koalicije kao i suradnjom s Mostom.

– Sastanak smo iskoristili da se dogovorimo oko dvije stvari – da se procesi trebaju ubrzati, a to smo jednoglasno dogovorili, i da ćemo sada imati redovno koordinacije na kojima ćemo se usuglašavati. To su dva zaključka – kazao je kratko Kosor. Na pitanje što točno znači "ubrzavanje procesa", odgovorio je da će se to vidjeti kroz njihove aktivnosti i kroz Hrvatski sabor i Vladu.

"Uvjeren sam da nije kriza u koaliciji"

Uoči sastanka Domoljubne koalicije predsjednik HSP-AS Ivan Tepeš  izjavio je kako je uvjeren da ta koalicija nije u krizi te da im je potrebno više razgovora. "Uvjeren sam da nije kriza u koaliciji nego se trebamo naći i razgovarati. To je dobro. Što više razgovora i ubrzanja svih procesa, to je ono što građani očekuju od nas", rekao je Tepeš okupljenim novinarima.

Domoljubna koalicija, dodao je, ima veliku odgovornost, pri čemu je prioritetno gospodarstvo, definiranje kadrova i donošenje državnog proračuna.

"Moramo početi raditi punim plućima", rekao je Tepeš. Na pitanje tko koči cijeli proces, odgovorio je kako ne zna jer ne sudjeluje u radu Vijeća za suradnju Mosta i Domoljubne koalicije. "Ne znam jer ne sudjelujem u radu Vijeća. Sada ćemo razgovarati na razini Domoljubne koalicije pa ću više znati", rekao je Tepeš.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg izjavio je pak kratko kako vladajuća koalicija uopće nije u problemima. Na pitanje odakle takve izjave u javnosti, Hrg je rekao da ne zna te upitao novinare je li on davao ikakve čudne izjave.

>>Ključne funkcije u državi još drže SDP i HNS, dok između Domoljubne koalicije i Mosta bukte sukobi

>>Iznenada otkazan krizni sastanak Domoljubne koalicije: 'Nismo imali vremena'

Komentara 53

PI
pixiee
13:37 04.03.2016.

Bravo, razgovor se sve rješava! Samo naprijed!

PI
pixiee
13:37 04.03.2016.

Novinari su sve previše uveličali, vjerojatno nema nikakvih problema kakvi se prikazuju u javnosti..

IV
Ivek68
14:17 04.03.2016.

To je samo pušta želja novinara sdp-a hns-a stazića,pusica,milanovića,ostojića,pupavca,grrbina,klasica,markovina itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije