U Splitu

Vesna Pusić: Ovo je korak do ukidanja arbitraže

Vesna Pusić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
18.03.2016.
u 19:30

Komentirala je i ponašanje Srbije prema Haaškom sudu, u vezi s izricanjem presude Šešelju.

Što se tiče Hrvatske, arbitražni postupak više ne postoji. Za sada nije potpuno okončan već zamrznut dok arbitri ne razmotre situaciju, ali Hrvatska je prošle godine započela izlazak iz procesa. Pristali smo na arbitražu i kvalitetno surađivali, ali kad je otkriveno da je prevarom u dokument na osnovi kojeg se trebalo odlučivati namjerno stavljeni drugi dokument, smatrali smo da arbitraža više ne postoji. Ovo je jedan korak do ukidanja arbitraže – rekla je Vesna Pusić u Splitu i pozvala da se sa slovenskom stranom treba naći novi put za traženje rješenja.

Komentirala je i ponašanje Srbije prema Haaškom sudu, u vezi s izricanjem presude Šešelju.

– Svakoj zemlji bih preporučila da surađuje sa svim pravilima haškog suda. Srbija to ne čini, a trebala bi – rekla je Pusić.

Nakon što je Središnji odbor HNS-a otvorio kandidacijski postupak za unutarstranačke izbore i predložio ekipu za novo vodstvo stranke, u petak su održali stranački skup u Splitu pod sloganom „Otvoreni izazovima“, kojim počinje unutarstranačka kampanja. Skupovi će se održati u središtima svih pet HNS-ovih regionalnih saveza, a potom, 16. travnja, u izbornom Saboru HNS-a. U Split su uz Vesnu Pusić došli vodeći članovi stranke.

>> Arbitražni sud: Suspendiramo postupak između Hrvatske i Slovenije

Komentara 24

Avatar comparator
comparator
19:42 18.03.2016.

Neznak zašto mislite da je ova osoba s slike relevantna za Hrvatsku ?

Avatar Izdajnik
Izdajnik
19:34 18.03.2016.

Neznam tko nju išta više i pita... Ovu legitimno izabranu Hdz stranku nazvala je fašističkom, ustaškom... Treba nju izbrisati korektorom...

CR
crocro
20:25 18.03.2016.

Zašto nas i dalje opterećujete sa 0,6 posto podrške građana za svestranu gospođu? Zašto? Dajte mišljenje nekoga tko je relevantan na Hrvatskoj političkoj sceni a ne osobe koje niti u kojem slučaju ne mogu same ući u Sabor ako se ne priljepe nekome tko će ih nositi u svojem "krznu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije