Vremenska prognoza

Za vikend sunčanije vrijeme: Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućeg tjedna!

24.07.2013., Vodice - Visoke temperature lakse se podnose uz more, tako domace i strane turistkinje uzivaju u suncu i moru na vodickim plazama.
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20.08.2015.
u 20:03

Čekaju nas prosječne temperature oko 29-30 stupnjeva uz povremene mjestimične lokalne nestabilnosti

Kišni dani koji su zaredali sutra se uglavnom smiruju, a kiše bi moglo biti još sutra na istoku zemlje i u gorskim predjelima. Vikend će ipak biti sunčaniji i vrijeme stabilnije, a temperatura zraka za stupanj do dva viša nego danas, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova u Dalmaciji, kažu u Državnom hidrometeorološkom zavodu. Iako se ne može sa sigurnošću tako tvrditi, postoje izgledi, prema pokazateljima od danas poslijepodne, da će s utorka na srijedu sljedećeg tjedna ponovno doći do kratkotrajne promjene vremena pa bi opet moglo nakratko kišiti, barem na sjevernom Jadranu i donekle u unutrašnjosti.

– Ono što je pouzdano jest da ovog ljeta više neće biti velikih vrućina, one su prošle i temperature zraka bit će u skladu s godišnjim dobom, a u unutrašnjosti zemlje nešto malo niže od prosjeka za ovo doba godine – rekla je dežurna sinoptičarka DHMZ-a.

Ako i dođe do pokojeg pljuska, kupanje u Dalmaciji ovih je dana najugodnije jer su se međusobno približile temperature mora i zraka, kažu u Pomorskom DHMZ-ovu centru Split. Ne bude li jake bure do kraja kolovoza, kupanje će biti moguće i u listopadu jer more se sporo hladi ako nema vjetra pa bi tada moglo biti toplije od zraka.

– S ovim osvježenjem ljeto nije gotovo, nastavlja se njegov ugodniji dio uz prosječne temperature oko 29-30 stupnjeva Celzijevih uz povremene mjestimične lokalne nestabilnosti pa oni koji plove i koji su na godišnjem trebaju pratiti prognozu – kažu splitski prognostičari. Ovo je ljeto bilo zasigurno jedno od toplijih, po vrijednostima je uz bok najtoplijem ljetu u Hrvatskoj, onom iz 2003., a hoće li se pokazati i najtoplijim, vidjet će se kad 1. rujna završi klimatološko ljeto i naprave se izračuni.

>> Vrijeme i dalje nestabilno, povratak sunca u petak

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
00:40 21.08.2015.

Hrvoje, daj nauci se slikati. Sve ti slike vise s brda s dola ... Cudi me da ih VL uopce koristi ...

DU
Deleted user
00:07 21.08.2015.

Jel netko primjetio more u pozadini slike?

LA
LANA555
02:17 21.08.2015.

Nek nam bude jos sunceka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije