dubrovnik se priprema

Vlahušić: Sram me zbog županova pisma premijeru

Andro Vlahušić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
27.09.2015.
u 14:39

Župan Dobroslavić i dalje upozorava da će izbjeglice nanijeti štetu turizmu

Na Prevlaci djelatnici Centra 112, HEP-a, Vodovoda i vatrogasci pripremaju prihvatni centar za izbjeglice. Dođe li do promjene rute, tu će biti zbrinuti oni koji na dubrovačko područje dođu kopnom, dok se za one koji dođu brodovima priprema prihvat u gruškoj luci.– Brojimo kapacitete: šatore, krevete, hranu, vodu, higijenske potrepštine, kemijske WC-e. Bude li potrebno, moći ćemo prihvatiti 5000 ljudi dnevno, nahraniti ih, pružiti im liječničku skrb i omogućiti im da se okupaju i predahnu – kaže Goran Cvjetinović, glasnogovornik stožera za zaštitu i spašavanje.

ANDRO VLAHUŠIĆ (GRADONAČELNIK)

Ja se tog pisma koje je župan poslao premijeru, kao čovjek i kao gradonačelnik, sramim. Potpuno je promašeno, kao i politika HDZ-a. Nema dubrovačke obitelji koja nije iskusila izbjeglištvo ili primila izbjeglice. Mi smo otvoreni grad i otvorit ćemo srce i dušu za te ljude.  

MATO FRANKOVIĆ (HDZ)

Ne vjerujem da će nova ruta ići preko Dubrovnika, s obzirom na brojne granične prijelaze, uključujući i onaj u Neumu, ali dijelim zabrinutost župana. Već je otkazan jedan veliki kongres u Dubrovniku. Ne znam je li najbolje rješenje zatvoriti granice, treba vidjeti što je manje štetno.     

NIKOLA DOBROSLAVIĆ (ŽUPAN)

Ne mislim da su izbjeglice sami po sebi ugroza, ali moram upozoriti da bismo od nove rute svi pretrpjeli štetu jer turizam nam je osnovni izvor prihoda. Možemo se dogovoriti sa susjedima i upućivati ih na druge granične prijelaze. Nije dobro samo otvoriti još jedan ulaz pa što se dogodi – dogodi.        

>> Župan Dobroslavić premijeru: Ne dopustite ulaz izbjeglica u Dubrovačko-neretvansku županiju

Komentara 13

DU
Deleted user
15:16 27.09.2015.

To šaraj malo brate, dosta je bilo samo u Slavoniju... Šalji Vučko Vlahušiću, da i imigranti vide malo Straduna, a i mogli bi ih smjesti bar još pet tisuća u dubrovačke hotele... Budite otvoreni do kraja, ništa se manje ne očekuje od takvih humanista...

Avatar majmunranko
majmunranko
14:50 27.09.2015.

Naravno, ovo s "dubrovačkom rutom" je čista podvala, ta ruta se neće otvoriti jer nema nikakve logike za istu, to je sve izmišljotina srpskih orlova Zoke i Ostoje koji nisu u stanju predvijeti situaciju ni pet minuta unaprijed, a ovdje glume velike stratege. Cijela ova parada s Dubrovnikom ima samo jedan cilj, a to je predizborna kampanja i spašavanja vojnika Ostojića kojem se priviđa migrantska ruta preko Šar-planine zimi, gdje ni vukovi ne idu. Kad se ustanovi da migranti ne dolaze u Dubrovnik, onda ćemo imati Milanovića i Ostojića koji će tvrditi da su oni svojim telepatskim sposobnostima natjerali migrante da zaobiđu Dubrovnik.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
15:20 27.09.2015.

Zatvoriti granicu sa Srbijim je jedino rjrsenje...ne razumijem to filozofiranje! Pogledajte kako to rade Njemci na granici sa Austrijom, na mostu kod Freilassinga stoje izbjeglice dan i noc, na suncu i kisi, da prodju u Njemacku! Hrvatima tu ukazuju nana sve sto Hrvati moraju da r5ade...a sami se drze samo onoga, sto njima odgovara i kako dugo im odgovara! Zasto uvijek Hrvati imaju ulogu Dudeka???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije