07.03.2012. u 12:00

Bučno najavljena akcija zapravo nam govori da do sada Porezna uprava nije češljala one najbogatije, kojih nije 200 obitelji nego već – 500.

Slavko Linić, ministar financija, odlučio je poslati djelatnike Porezne uprave na adrese 500 poreznih obveznika kod kojih je “iz aviona” vidljivo da su bogataši sa zavidnom imovinom, uključujući luksuzne vile, jahte i automobile. Svi ti natprosječno sposobni građani morat će poreznicima objasniti odakle im bogatstvo, jesu li prijavili prihode i platili poreze. Bučno najavljena akcija zapravo nam govori da do sada Porezna uprava nije češljala one najbogatije, kojih nije 200 obitelji nego već – 500.

Peticijom spriječili izgon Makedonca 
iz Dugog Rata
Iso Bronja, Makedonac iz Kruševa, već 16 godina radi na crno u Dugom Ratu, ali je to tek sad otkrila policija i htjela ga protjerati. Mještani su se pobunili protiv izgona omiljenog i vrijednog sugrađanina te potpisali peticiju za ostanak Ise. Činilo se da je peticija uzaludna pa je Jutarnji čak objavio da je Iso “toliko pošten da će se o svom trošku deportirati”. Ipak neće, jer je u MUP-u dobio još 30 dana da se “legalizira”.

Kerumu raste promet i zbog leda u Splitu
Željko Kerum, splitski gradonačelnik, poput mačka ima devet života. On uspijeva izvući korist čak i iz situacija u kojima je nepobitno zabrljao poput nedavnog velikog snijega i hladnoće kada je 800 Splićana završilo u bolnici, a grad bio danima blokiran. Brojna su poduzeća zabilježila gubitke, a loše je poslovao i Joško Svaguša, splitski kralj kruha i peciva kojem je zbog neočišćenih ulica pao promet u pekarama pa je radnicima plaću dobrim dijelom isplatio u bonovima i to ne bilo kojim nego u bonovima kojima kupnju mogu obaviti samo u Kerumovim trgovinama. Tako Kerum nije ni maknuo prstom, a diže mu se promet.

Račan se narugao svim političarima poduzetnicima
Ivan Račan, saborski zastupnik SDP-a, prodaje svoju PR tvrtku Maksima jer ne želi biti u sukobu interesa. A možda želi poručiti nekim kolegama da napokon odvoje privatni biznis od javne politike.

Komentara 20

DU
Deleted user
12:27 07.03.2012.

Ivan Račan, saborski zastupnik SDP-a, prodaje svoju PR tvrtku Maksima jer ne želi biti u sukobu interesa. A možda želi poručiti nekim kolegama da napokon odvoje privatni biznis od javne politike. /* */ Katrastrofalan zaključak. Nije želio poručiti ništa, samo je shvatio da je sve ono što zaradiš radom sitniš i da je prava lovao u prodavanju magle (u politici).

OS
osica
12:35 07.03.2012.

ma nikako mi nije jasno i stalno se pitam - kako to moja djeca s faksom nisu uspješna u biznisu ,\" muče se ko zvijeri\", no sad znam i zašto - \" to je zato jer sam ja bez veze.\" bez veze.\" Sad mi nekako padaju na pamet \"Tuđmanovi unuci - ali to je samo onako bez veze.\"

OS
osica
12:24 07.03.2012.

tih 500 bogatih - ojačali su već, netko ih je štitio, nitko im ništa ne može. Pitaj boga već su zaboravili kako su stekli prvi miljun, a to je najteže, poslje sve ide kao po loju. A taj prvi miljunun je već otišao u zastaru. Zastupati će ih najbolji odvjetnici, procesi će se vući godinama, nešto je otišlo u zastaru, nešto će se pokriti, neko će isplivati - kao pošten pa će tražiti naknadu od države za narušeni ugled, duševnu bol.... Sve velike najave kod nas završe trakavicama ....i tresla se brda rodio se miš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?