zahtjev DIZ-u

'U ime obitelji' traži da se GONG-u uskrati pravo promatranja izbora za EP

Željka Markić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.05.2014.
u 17:31

'U ime obitelji' smatra da GONG nije nepristrani promatrač te sugerira DIZ-u da ga, ako smatra prikladnim, ''uputi na promatranje izbora u svojstvu promatrača vladajućih stranaka – SDP-a i HNS-a''

Udruga" U ime obitelji" uputila je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) zahtjev da GONG-u uskrati pravo na promatranje izbora za članove u Europski parlament 25. svibnja.

Iako je GONG prijavio samo 29 promatrača te s tako malim brojem promatrača nema mogućnost bitno utjecati na kvalitetan nadzor nad provedbom izbora, "U ime obitelji" smatra nužnim upozoriti DIP da je ''Udruga GONG prilikom referenduma o braku održanom 1. prosinca 2013. djelovala kao aktivistička udruga, suprotno ciljevima djelovanja s kojima se predstavlja u javnosti''. Stoga "U ime obitelji" smatra da GONG nije nepristrani promatrač te sugerira DIZ-u da ga, ako smatra prikladnim, ''uputi na promatranje izbora u svojstvu promatrača vladajućih stranaka – SDP-a i HNS-a''.

U zahtjevu DIP-u naglašavaju da se GONG tijekom održavanja referenduma o braku založio protiv prava svih hrvatskih građana da na referendumu izraze svoje mišljenje o braku te je djelovao kao promotor stavova aktualnih predstavnika vlasti – od vlade RH do predsjednika Josipovića. Isto tako, navodi "U ime obitelji", GONG se, suprotno ciljevima svog djelovanja za koje prima financijsku potporu iz proračuna Republike Hrvatske, u prosincu prošle godine založio i za neuspjele promjene Ustava koje su predložili vladajući SDP i predsjednik Josipović, a koje su, osim sprečavanja izručenja g. Perkovića Njemačkoj, imale za cilj onemogućiti građanima Hrvatske da referendumom mijenjaju Ustav svoje zemlje.

– GONG se založio da se ubuduće za promjenu Ustava treba izjasniti 51 posto birača RH, čime bi se, de facto, ukinula mogućnost da se izravnom demokracijom mijenja Ustav – ističe udruga u priopćenju.

>>'U ime obitelji' ogorčeni jer MUP nije zabranio party Queera Zagreb
 

Komentara 36

DU
Deleted user
18:48 12.05.2014.

Bravo, potpuno ispravno, GONG je pokazao i dokazao da je pristran i ne može biti nepristran promatrač. Ukoliko im to omoguće to će biti udar na demokraciju i treba ići do Ustavnog suda, pa nećemo valjda podnositi još jedan cirkus,, kao da ga nemamo dovoljno.

LO
lopti28
18:50 12.05.2014.

GONG je aktivistička udruga sa ideološkom agendom i nije nazvisna organizacija i prema tome ne može im se dopustiti da budu "neovisni" promatrači izbora.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
18:36 12.05.2014.

Konačno da se netko sjetio reći da je GONG stranačka ekspozitura, koja "neovisno" promatra izbore i izrađuje "neovisne" ankete o Dragom Vođi i progresivnoj Partiji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije