SASTANAK U HDZ-U

Karamarko nije davao izjave, Tepeš: Milanović je razbijač Mosta

Tomislav Karamarko
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.11.2015.
u 12:32

Ozbiljni smo u ovoj situaciji, rekao je šef HDZ-a

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon današnjeg sastanka u HDZ-u nije htio davati izjave, prenose 24 sata. Izašao je kroz sporedni izlaz, brzo ušao u auto i odvezao se.

Ivan Tepeš iz HSP AS nazvao je premijera i šefa SDP-a Zorana Milanovića "razbijačem Mosta":

– Njihov je interes da ostanu homogeni. Mi smo dali potpise za Karamarka kao mandatara – rekao je Tepeš. 

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak rekao je kako u njegovoj stranci od ponedjeljka očekuju nastavak pregovora s Mostom o sastavljanju vlade.

– Iza nedjelje, nadamo se – rekao je Čuljak ispred Središnjice HDZ-a, odgovarajući na upit kada očekuje nastavak pregovora s Mostom. Novinarima je poručio kako im nema ništa novo reći ni o sastanku čelnika Domoljubne koalicije u Središnjici HDZ-a, a što već i prije nije rečeno.  

Čelnici Domoljubne koalicije danas su istaknuli kako respektiraju Most, drže do njegove homogenosti te smatraju kako bi najprirodnija situacija bila da se buduća vlada sastavi između njihove koalicije i Mosta.

Karamarko je ranije rekao kako čeka da se Most konsolidira kako bi nastavili pregovore o sastavljanju Vlade.  

– Ozbiljni smo u ovoj situaciji. Čekamo da se Most konsolidira i nastavljamo pregovore – rekao je Karamarko za televiziju N1 prije ulaska u središnjicu HDZ-a.  

Vodstvo Mosta u četvrtak je iz Nacionalnog vijeća isključilo Dragu Prgometa, jednog od čelnika Mosta, prekinuvši s njim suradnju jer se samostalno sastao s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem te tako, tvrde, narušio njihovo povjerenje.  

HDZ-ov glavni tajnik Milijan Brkić rekao je danas novinarima kako razumije njihovu znatiželju, ali da im oko pregovora s Mostom ne može ništa reći dok se "stvari" ne konkretiziraju.  

– Imamo sustavan pristup i kada budemo imali konkretne stvari, reći ćemo vam – kazao je Brkić.  

>> Most i HDZ su bliži, ali SDP je kao i komunisti bezobzirniji u paktiranju

>> Karamarko o razgovorima s Mostom: Imali smo sastanak u srijedu i to je to

Komentara 136

Avatar Filipa_Š
Filipa_Š
11:04 13.11.2015.

HDZ će sastaviti vladu, ali ako se to neostvari sigurno će dobiti kudikamo više mandata na ponovljenim izborima.

ŽA
Žarka
11:07 13.11.2015.

Ako vam je stalo do ove Hrvatske dat cete podrsku HDZ-u...sve ostalo bilo bi smjesno

DU
Deleted user
10:40 13.11.2015.

Ne zaboravite kako je Prgavi Dragon otisao na znojavo muško tuširanje u stan drugog politički znojavog ali ne dotaknutog mužijaka Kotrlj-mano-pul-ovića......možda je baš on taj koji je bacio sapun na pod? Ali ne....za Crnog Marka i ADZ je sad najboljelje šutati i čekati a potom stalno napominjati kako su oni spremni za reforme i programe restrukturiranja.....stalno naglašavati i tako u javnosti kristalizirati i napominjati , naglašavati o političkom pazaru i šporkoj igri koju su poćeli iz SDP-a. U drugoj fazi treba napominjati kako ne pridrzavanje programa i reformi...odnosno situacija u kojoj se šporko trguje poput primjera Prgometa-Milanovica i Kotrmanovica....znaci samo jedno a to je da ADZ ne zeli iznevjeriti postenu hrvatsku i da je u tom slucaju u izboru izmedju prljavstine i novih izbora za njih uvjek drazi novi izbori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije