Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆEV NASLJEDNIK

Ranko Ostojić: Kandidirat ću se za predsjednika SDP-a. Picula: Spreman sam preuzeti najodgovorniju dužnost u stranci

Ranko Ostojić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
12.09.2016.
u 21:25

Milanović tako napušta SDP nakon što dva puta zaredom nije uspio doći na vlast, a pitanje je tko će doći na njegovu poziciju?

– Nakon jučerašnjih rezultata ne planiram se više kandidirati za predsjednika SDP-a – poručio je Zoran Milanović na današnjoj konferenciji za novinare nakon što je SDP izgubio na parlamentarnim izborima.

Milanović tako napušta SDP nakon što dva puta zaredom nije uspio doći na vlast, a pitanje je tko će doći na njegovu poziciju?

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odlučio je kandidirati se za predsjednika SDP-a. Ostojić je kandidaturu objavio na Facebooku te je napisao kako je Milanović "bio i ostao veliki političar i državnik".

– Danas je to opet pokazao. Vrijeme je za nove bitke. Očuvati SDP, složno i opet pokazati da naša stranka jest i ostat će prava sociijaldemokratska stranka, vrednota ljevice – napisao je Ostojić.

Ostojić je odmah nakon objave dobio i podršku jednog člana Predsjedništva SDP-a

- Moju podršku imaš - napisao mu je Peđa Grbin ispod statusa.

Picula testira potporu na terenu

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula izjavio je da će eventualnu odluku o kandidaturi za predsjednika stranke donijeti nakon što testira ima li potporu na terenu. – Ja sam upravo u jednom razdoblju u kojem ću se konzultirati s ljudima na terenu i nakon tih konzultacija donijet ću odluku o tome na koji ću način sudjelovati u skorim unutarstranačkim izborima – odgovorio je Hini Picula na upit hoće li se kandidirati za predsjednika SDP-a pošto je Zoran Milanović nakon poraza na izborima objavio da se više neće kandidirati za stranačkog šefa.

– Ne bježim od odgovornosti i ako me ove konzultacije s ljudima uvjere da imam dovoljnu podršku u kampanji, ja ću apsolutno prihvatiti izazov i kandidirati se za predsjednika. Sada je u tijeku postupak i ovisno o tome koliko će brzo biti sazvana stranačka tijela – predsjedništvo i Glavni odbor i donesena odluka o konvenciji  gdje bismo birali novo vodstvo, tako ću i ja, naravno, izići u javnost i objaviti svoju odluku – dodao je Picula. Na pitanje kako procjenjuje svoje izglede za izbor ako se kandidira, Picula je istaknuo da će to ocijeniti članice i članovi SDP-a. – Jučer su bili izbori na kojima birači nisu dali novu priliku SDP-u da sastavi novu Vladu. Nakon toga, u demokraciji je red da o tome progovore članice i članovi stranke. Prema tome, ako se tako odlučim, ja ću svoju ambiciju testirati ondje gdje je i mjesto za to, to znači pitajući članove SDP-a, a hoću li uspjeti, ovisi prije svega o njima. Ja ću dati sve od sebe kada je riječ o SDP-u – rekao je.

Picula nije želio komentirati Milanovićevu najavu da se nakon izbornog poraza više neće kandidirati za predsjednika SDP-a. – Ne mislim se baviti Zoranom Milanovićem. Moja aktivnost u stranci bit će prije svega usmjerena na bavljenje političkom situacijom u SDP-u, na baštinu jednog vremena koje završava ozbiljnim izbornim neuspjehom i želio bih s drugima to stanje popraviti, vratiti stranci sposobnost da pobjeđuje na izborima i ponuditi ljudima politike koje će ih prije svega animirati da iziđu na izbore – kazao je Picula. Ocjenjujući prijevremene parlamentarne izbore i SDP-ov rezultat na njima, Picula je dodao kako je zabilježen "vrlo nizak odziv birača, čemu je, siguran sam, pridonio i SDP". – Prema tome, mene zanima baština ovoga razdoblja, a ne bavljenje ovom ili onom osobom. Nadam se da to nije samo moj cilj i ambicija nego i puno ljudi u SDP-u koji su se i na ovim izborima potrudili, ali je očito da ta politika i kampanja koja je osmišljena nije dovela do dobrog rezultata – rekao je.

Picula je na Facebooku objavio i kako je "spreman sam preuzeti najodgovorniju dužnost u SDP-u".

>> Milanovićev nasljednik je u Bruxellesu?

>> Milanović: To je to! Što se mene tiče, neću se više kandidirati. Razmislit ću čime ću se baviti, ali sigurno se u životu neću dosađivati

Komentara 56

ML
Mlad75
21:29 12.09.2016.

To, bori se Ostoja, jer tvoja pobjeda u SDPu otvara vrata HDZu za pobjedu u jos bar dva mandata, a onda ces i ti za Zokom..

DU
Deleted user
21:04 12.09.2016.

Uh, Ostojić je samo takvo osvježenje na političkoj sceni...

NE
Nemanadimak
21:05 12.09.2016.

Meni je draga pomisao Ostojic kao lider SDP-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije