KORISNA EDUKACIJA

Kako napisati turističke projekte i dobiti poticaje

30.01.2009.
u 16:49

KARLOVAC – Na radionici o pisanju turističkih projekata za natječaje radi poticanja poduzetništva u turizmu bilo je 70-ak sudionika. Među njima našlo se članova raznih udruga, sportskih klubova, zadruga branitelja, planinarskih društava, ugostiteljskih obrta, pojedinaca, eko-udruga..., koji su se željeli informirati o načinima dobivanja novčanih poticaja. Pohvalno je što je najveći broj sudionika bio upravo iz udruga i zadruga, koje često čine jezgru turističkih proizvoda kroz svoje razne društveno-korisne aktivnosti.

– Ovakvu vrstu edukacije smatram iznimno korisnom. Jedino što meni nedostaje je nešto više poduzetničkog duha – rekla nam je Valentina Mesarić iz udruge Eko Pan.

Marijan Podrebarac iz BBK T-Rex istaknuo je da uz pomoć te radionice želi primijeniti znanje za boljitak svoga kluba, koji je prijašnjih godina već uspješno organizirao nekoliko međunarodnih biciklističkih utrka, kao i vožnje oko starih gradova Karlovačke županije. Za to je biciklistički klub već dobio podršku HTZ-a i domaćih turističkih zajednica.

Radionica, koja bi trebala dovesti do što većeg broja novih i raznovrsnih poduzetničkih ideja u turizmu, a možda i novih radnih mjesta, nastavlja se još danas u Obrničkom centru. Uz Grad Karlovac i Turističku zajednicu Karlovca, organizator je i Udruženje obrtnika grada Karlovca. (Ž. Š. Š.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?