06.12.2012. u 12:00

“Ladno je, ajmo mi, Jure, na piće”, pozvao je Kerum dogradonačelnika Šundova

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, kao i svakog dana opušteno je šetao rivom sretan što ne mora nikome polagati račune zašto ne dolazi ni u Sabor ni u gradsku upravu. Ugodnu šetnju prekinuo je susret s grupom novinara u društvu dogradonačelnika Šundova, koji je obilazio štandove netom otvorenog Božićnog sajma na rivi. Iskusni Kerum odmah je procijenio da njegov zamjenik previše radi pa ga je pred kamerama uzeo pod ruku i, uz riječi “ladno je, ajmo mi, Jure, na piće”, odveo na pelinkovac. Dobronamjerni će reći da su otišli na – kolegij.

Vozač sam određivao koliko će dobiti iz crnog fonda

Ivo Sanader, bivši premijer, bio je vrlo široke ruke prema svom bivšem vozaču Denisu Laciću. Bivši Sanaderov vozač svjedočio je u sudnici kako je primao novac na crno, i to 
prema vlastitoj evidenciji. Denis Lacić otvoreno je priznao da nitko nije vodio kontrolu koliko on radi pa je sam sebi evidentirao kada i koliko radi, a potom od “tajnika, predsjednika i svih” tražio da mu iskeširaju prekovremene sate. Lacić je to opisao kao isplatu “preko legalne stranačke blagajne za minuli rad”. Lijepo je bilo raditi za Sanadera, kao u nekom komunističkom raju. Svi su uzimali prema potrebama i u skladu sa svojim sposobnostima.

Suptilna razlika između nečega i ničega

Zoran Milanović, premijer, u intervjuu za Novu TV u povodu godišnjice osvajanja vlasti tri je puta ponovio da “građanima nije obećavao ništa”. Točno, nije obećao ništa. Obećavao im je nešto, a dobili su – ništa.

Pravomoćno osuđeni direktor ne ide u zatvor jer je pao u depresiju

Siniša Caktaš, splitski direktor, pravomoćno osuđen zbog financijskih malverzacija na dvije godine i tri mjeseca zatvora, već 15 mjeseci uspješno odgađa odlazak na izdržavanje kazne. Caktaš vješto izbjegava odlazak u zatvor jer je sudu dostavio medicinsku dokumentaciju po kojoj je obolio od depresije i to upravo zato što je – suočen s odlaskom u zatvor. Budući da se depresija ne povlači, odlazak u zatvor se stalno odgađa. Prognoze kažu da bi depresija mogla potrajati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?