PROMJENE...

Cibona i Cedevita u utrci su oko Slovenca Rebeca, Blassingame blizu odlaska

30.11.2014., KC Drazen Petrovic, Zagreb - ABA liga, 10. kolo, KK Cibona - KK Metalac Farmakom. Jerel Blassingame, Nikola Otasevic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
VL
Autor
Dražen Bradić
02.12.2014.
u 10:20

- Želimo da Bles ostane, ali plaću mu ne možemo povisiti na 20.000 USD - kaže Aco Petrović.

Ako se ovih dana ne dogodi neko pregovaračko čudo, Cibona će sezonu nastaviti bez hitronogog Jerela Blassingamea (33), igrača kojeg je zagrebačka publika zavoljela zbog atraktivnosti njegove igre.

U Ankaru ili Slupsko

Osim što je plijenio svojim prodorima u srce reketa i povratnim loptama za šutere, Bles je izluđivao suparnike i svojim tricama. Činio je sve to i proljetos u Beogradu kada je Cibona na senzacionalan način osvojila naslov prvaka ABA lige.

No, izluđivao je ćudljivi Amerikanac i trenerski dvojac Rimac-Golemac jer su mu sve to vrijeme poprilično podilazili. Shvatili su da s njim drugačije ne ide i ako želiš od njega imati koristi moraš istrpjeti njegove hirove, a nerijetko i skroman angažman u obrani.

Nakon trilerske pobjede nad Metalcem (93:91), Blassingame je najavio pregovore s klupskom upravom oko nastavka suradnje, ali je isto tako naglasio da neće popustiti niti milimetra od dogovora postignutog prije potpisivanja tromjesečnog ugovora. A tada je bilo rečeno "igraj ta tri mjeseca za 15.000 USD, a ako ti 1. prosinca ne možemo plaću povisiti na 20.000 USD mjesečno, možeš ići".

- Mi nemamo tih mogućnosti da mu sa 15 povisimo plaću na 20 tisuća USD. Ni direktor Čavlović ni ja ne možemo se igrati kao neki prijašnji ljudi na našim pozicijama i mi nećemo ulaziti ni nikakve ekshibicije. Zauzvrat ćemo se pokušati dogovoriti s Vladom Ilijevskim i s njim dogovoriti svotu koja bi ga vezala do kraja sezone - ističe predsjednik kluba Aleksandar Petrović.

- Kako sada stvari stoje, veća je vjerojatnost da će Blassingame otići nego ostati, no nema se tu Ciboni što zamjeriti jer u ovoj situaciji i ovo je čudo što su dosad uspjeli. Ovog trenutka Blassingame ima dvije konkretne ponude, od Turk Telekoma iz Ankare i poljskog Energia Czarni iz Slupska. Postoji i ideja da Bles ostane još jedan mjesec no onda postaje upitno što će biti s ovim ponudama - kazao nam je Blassingameov zastupnik za Hrvatsku Pero Dujmović.

Prvi dodavač Eurobasketa

Dotični hrvatski menadžer, čija je agencija Pepi Sport u uzlaznoj putanji, uključen je i u Cibonino zanimanje za 19-godišnjeg razigravača Domžala Matica Rebeca, no od prije dva tjedna u igri je i Cedevita. Rebec je bio prvi asistent (9.0) i sedmi strijelac (14.2) Eurobasketa mladih reprezentacija i slovi kao jedan od perspektivnijih razigravača u Europi.

>> Philadelphia izgubila i od Spursa, sad je na 0-17

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
12:35 02.12.2014.

Da može otići, već bi otišao nakon ABA finala, 20000 nemože i neće dobiti nigdje, riješite ga se, imate Kusa kojeg plaćate a neigra!!!

Avatar comandante
comandante
13:20 02.12.2014.

jeli ovo neka besplatna, besmislema, sremotna reklama za menadžera ili???? e moj Brajdiću!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije