KVORUM Nije održana sjednica kostajničkog Gradskog poglavarstva

Kostajnica: Opravdani svi izostanci ili kriza gradske vlasti?

02.04.2009.
u 16:11

Prvi put u posljednje četiri godine sjednica kostajničkog Gradskog poglavarstva nije održana zbog nedostatka kvoruma. Iako je na dnevnom redu bilo nekoliko vrlo važnih točaka, ni to nije ponukalo poglavare da se odazovu sjednici.

Došlo samo troje
Premda su u dosadašnjem radu Poglavarstva sjednicama, osim gradonačelnika Tomislava Paunovića i četiri člana Poglavarstva, obično nazočili predsjednik i dva zamjenika Gradskog vijeća, na jučerašnjoj sjednici pojavilo ih se samo troje.

Od članova Poglavarstva prisutni su bili samo gradonačelnik Paunović i Lidija Ikasović (HSLS), a iz Gradskog vijeća samo predsjednik Miroslav Jurić (HP-HPP). Gradski tajnik Petar Samardžija mogao je samo zaključiti da kvoruma nema, jer su svoj nedolazak zbog bolesti i obiteljskih obveza opravdali Dražen Sokler (SDP), Milan Knežević (HNS) i Dražen Radić (HSS).

Sjednici još nisu nazočili ni dopredsjednici Gradskog vijeća Boško Matijašević (HNS) i Ivo Bjelobrk (HSLS). Predsjednica lokalnog HSLS-a Lidija Ikasović nedolazak članova Poglavarstva nazvala je “najobičnijim politikantstvom” i posumnjala je u opravdanost izostanaka.

Paunović smiruje
Gradonačelnik Paunović spustio je napetosti te sjednicu Poglavarstva ponovo zakazao za danas u podne, odmah po završetku predviđene sjednice Gradskog vijeća. Nada se da će se danas svi članovi pojaviti na zakazanoj sjednici, jer nakon sutrašnje, posljednje sjednice Gradskog vijeća, grad do izbora novog Vijeća treba voditi upravo Gradsko poglavarstvo kojem je on na čelu.

Želite prijaviti greške?