ZIMA ZA VAŠIM STOLOM

Kroz hladne dane uz juhu od bundeve i žitnu kavu

29.11.2008.
u 14:31

U nadolazećim zimskim danima zasigurno bi vam, za ručak ili za večeru, godila fina, okrepljujuća juhica. Ukoliko je ta juha spravljena od potpuno prirodnih sastojaka ona će vašem tijelu definitivno vratiti snagu te ga ugrijati za hladne zimske šetnje. Budući je sada pravo vrijeme za bundeve, na promociji Oatly proizvoda, Ana Janjatović Zorica predstavila je dva zaista ukusna recepta.

Najprije je spravila finu juhu od bundeve, nakon koje su uslijedile i ukusne palačinke bez jaja i mlijeka, a koje se mogu na brz i jednostavan način pripremiti za doručak, večeru ili kao desert nakon manje obilnog ručka. Poslijepodne nakon ručka, pa i nakon doručka svakako prija i ukusna kava, no ukoliko niste baš ljubitelj kave zbog netolerancije na kofein, uvijek možete započeti dan ili dočekati večer ukusnom žitnom kavom.

SLASNA JESENSKA JUHA OD BUNDEVE I OATLY ZOBENOG MLIJEKA
Sastojci: (za četiri osobe)

4 šalice Hokaido bundeve narezane na krupne kocke
2 šalice Oatly zobenog mlijeka
1 Rapunzel kockica temeljca za juhu
Voda po potrebi
Sok svježeg đumbira
List peršina

Priprema:

Bundevu oprati, oguliti i očistiti, te narezati na krupnije komade. Staviti u posudu i preliti zobenim mlijekom. Zakuhati pa dodati kocku za juhu, poklopiti i smanjiti vatru. Kuhati dok bundeva ne omekša. Izmiksati, pa po potrebi dodati vruće vode, da regulira gustoću. Izribati đumbir i ocijediti sok. Gustu juhu poslužiti s malo soka đumbira ukrašenu listom peršina.



PALAČINKE SA ZOBENIM MLIJEKOM I ZOBENIM VRHNJEM
Sastojci: (za 10 manjih palačinki)

1 šalica brašna 850
Šalica dinkel brašna
Malo soli
1 čajna žličica praška za pecivo
1 šalica Oatly zobenog mlijeka
3 šalice Oatly zobenog vrhnja
3 šalice agavinog sirupa Allos
½ šalice vode
1 kap eteričnog ulja limuna
Suncokretovo ulje za prženje
Slatki namaz po želji

Priprema:

Pomiješati suhe sastojke, te tekuće sastojke, pa ih spojiti da se dobije gusta smjesa za palačinke. Ispeći male palačinke i namazati ih po želji. Ukrasiti zobenim vrhnjem.


ŽITNA KAVA SA ZOBENIM VRHNJEM
Sastojci:

1 do 2 žličice Rapunzelove žitne kave Chico u prahu
1, 5 dcl vruće vode
Oatly zobeno vrhnje po želji
Rižin slad po želji

Priprema:

Zakipite vodu i dodajte prah da napravite kavu. Dodajte zobeno vrhnje i slad po želji. I uživajte!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?