Rat oko HNK

Grad Zagreb neće sudjelovati u sufinanciranju HNK Zagreb

milan bandić
zeljko lukunic/pixsell
03.09.2013.
u 15:01

Grad Zagreb neće sudjelovati u sufinanciraju HNK dok se ne stvore uvjeti za zajedničko upravljanje tom institucijom, napisao je danas gradonačelnik Zagreba Milan Bandić Ministarstvu kulture.

Grad Zagreb neće sudjelovati u sufinanciraju HNK dok se ne stvore uvjeti za zajedničko upravljanje tom institucijom, napisao je danas u dramatičnom pismu gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ministrici kulture Andrei Zlatar Violić.

Bandić je ministrici napisao da je grad Zagreb ostao pri svojem prije iznesenom prijedlogu prema kojem bi vršiteljica dužnosti intendanta HNK trebala biti dosadašnja intendantica Ana Lederer. Bandić sa žaljenjem konstatira za zbog odluka Ministarstva kulture Vlada na svojoj prošloj sjednici nije imenovala v.d. intendanta HNK te je HNK ostao bez čelnog čovjeka.

Bandić ističe i da je Ministarstvo kulture jednostranim potezima preuzelo cjelokupnu odgovornost za djelovanje, ali i financiranje HNK u Zagrebu. Izražava žaljenje zbog situacije u koju su dovedeni zaposlenici HNK, što se ne bi dogodilo da je Ministarstvo kulture uvažavalo odluke Kazališnog vijeća HNK, ali i odluke grada Zagreba, koji je suvlasnik matičnog hrvatskog kazališta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije