instalacija

Hanibal Salvaro svoju će plutajuću instalaciju pustiti niz Savu

europa
arhiva
06.05.2010.
u 14:11

"Od bijelog Zagreba do Crnog mora" naziv je plutajuće instalacije, sastavljene od više od 250 raznobojnih vretenastih elemenata, koju će Hanibal Salvaro pustiti niz rijeku Savu.

"Od bijelog Zagreba do Crnog mora" naziv je plutajuće instalacije, sastavljene od više od 250 raznobojnih vretenastih elemenata, koju će Hanibal Salvaro pustiti niz rijeku Savu sa starog savskog mosta na kraju Savske ceste u petak 7. svibnja u 12.30 sati, u povodu otvaranja i održavanja 45. Zagrebačkog salona.

Ovim se djelom želi na umjetnički način skrenuti pozornost kako su Beograd, Vidin, Constanza i Odessa bliži od primjerice Münchena, Pariza, Berlina, Londona ili Stockholma. Ako plutajući elementi ove instalacije stignu do Crnog mora, tada postoji i praktična mogućnost da nošeni morskim strujama doplove i do drugih gradova na Crnom moru kao što su Sevastopolj i Simferopol na Krimu u Ukrajini, Novorosijsk i Soči u Rusiji, Sukhumi i Batumi u Gruziji, Trabzon i Istanbul u Turskoj te Burgas i Varna u Bugarskoj.

No također se želi podsjetiti kako je Zagreb bio i ostao stoljećima ishodište mnogih umjetničkih i kulturnih inicijativa i događaja koji su utjecali i na kulturni život crnomorske regije. Podsjetimo se i kako hrvatskim dijelom Dunava pored Vukovara i Iloka svakodnevno plove trgovački i putnički brodovi i do luka na Crnom moru.

Instalacija "Od bijelog Zagreba do Crnog mora" želi na simboličan način potaknuti suradnju slijedom vodenih tokova Save i Dunava do Crnog mora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije