Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
77. dodjela nagrada tony

Najbolji glavni glumac je Johnatan Groff, a igra u obnovi nekad neuspješnog mjuzikla

Matthew Murphy/Broadway.com
18.06.2024.
u 10:32

Tri nagrade osvojile su obnove "Merrily We Roll Along" i "Appropriate", ali najnagrađivanija je ipak dramatična scenska igra "Stereophonic"

Dramatična scenska igra s glazbom "Stereophonic" u nedjelju je na 77. dodjeli u Lincoln Centru u New Yorku postala predstava s najviše nominacija u povijesti nagrada Tony. Djelo je to dramaturga Davida Adjmija koje je osvojilo čak 13 nominacija.

Među pet osvojenih nagrada našla se i ona za najbolju predstavu, a tu su još i nagrada za najbolju režiju Danielu Aukinu, najboljim glumcem proglašen je Will Brill, najbolju scenografiju napravio je David Zinn, a nagradu za najbolji dizajn zvuka primio je Ryan Rumery.

Najboljim je mjuziklom proglašen "The Outsiders", a neuspješan mjuzikl iz 1981. "Merrily We Roll Along" "oživjela" je redateljica Maria Friedman i upravo je to najbolja obnova mjuzikla ovogodišnje dodjele nagrada Tony. Ovom su mjuziklu pripale još tri nagrade – nagrada za najboljeg glavnog glumca Johnatanu Groffu, Daniel Radcliffe glumac je koji se najviše istaknuo, a nagradu za najbolju orkestraciju osvojio je Jonathan Tunick.

Najboljom obnovom predstave proglašena je predstava "Appropriate", Sarah Paulson primila je nagradu za najbolju glumicu, a za dizajn svjetla nagrađena je Jane Cox.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije