NEIL YOUNG & CRAYZ HORSE - Live at Fillmore East, march 6 & 7, 1970. (Reprise/Dancing Bear)

cd_neilyoung.jpg
import
18.01.2007.
u 12:43

Young već godinama najavljuje otvaranje svoje arhive koja u sebi krije sate i sate prvoklasnog neobjavljenog materijala nagomilanog tijekom tri i pol desetljeća karijere. No, bila su to pusta obećanja sve dosad, kad je kanadski ekscentrik, valjda po uzoru na seriju sličnih Dylanovih "reizdavačkih" pothvata, na svjetlo dana pustio jednu od svojih najkvalitetnijih koncertnih snimaka.

Riječ je o nastupu u glasovitoj newyorškoj dvorani Fillmore East gdje je uz pratnju Crazy Horsea u ožujku 1970. predstavio tada friški studijski album "Everybody Knows This Is Nowhere". U inače besprijekornoj Horse postavi posebno je blistao gitarist Danny Whitten koji je dvije godine kasnije preminuo od predoziranja i koji je tada, što se ovdje kristalno jasno čuje, figurirao kao idealan Youngov instrumentalistički sparing-partner.

Uz iznimno nadahnute verzije poduljih tema "Down By The River" i "Cowgirl In The Sand", ovaj odlično snimljeni dokument uključuje i ranu verziju pjesme "Winterlong" (koja je doživjela studijsku premijeru na kompilaciji "Decade") te šarmantan raritet "Wonderin" čija je inačica osamdesetih zakopana na slabom studijskom izdanju "Everybodys Rockin". Bezrezervne preporuke, posebice za vremešne Youngove freakove.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije