Tradicionalna odjeća

O indijskoj tradiciji i nosivoj modi naučite u Etnografskom muzeju

dhoti
Arhiv Etnografski muzej
08.06.2011.
u 01:07

Diljem Indije muškarci još uvijek nose dhotije - jedne od najstarijih indijskih odjevnih predmeta. I žene su u prošlosti odijevale dhotije, a uz njih su nosile šal

Zagrebački Etnografski muzej u subotu u 11 sati priprema praktičnu radionicu za sve one koji žele nešto više naučiti o sariju i dhotiju, tim tradicionalnim indijskim odjevnim predmetima. Sari klub radionica "Ženski dhotiji" pojasnit će dio indijske tradicije. Diljem Indije muškarci još uvijek nose dhotije. Jedan su od najstarijih indijskih. I žene su prošlosti odijevale dhotije, a uz njih su nosile šal kojim su prekrivale ramena ili ga upotrebljavale kao ukras. Šalovi su se s vremenom spojili s dhotijima u šestmetarsku tkaninu koju danas prepoznajemo kao sari.

Na novom druženju Sari kluba upoznat ćemo i naučiti odijevati dva klasična ženska dhotija. Sari "riblji rep" te sari "prodavačice cvijeća" koji nose zajednički naziv Kannagijini sariji - prema tamilskoj heroini koja ih je podarila ondašnjem južnoindijskom društvu. Sve radionice Sari kluba su besplatne. Broj polaznica je ograničen.

Prijave na e-mail: radionica@indija.hr ili na mobitel 091 34 90 703.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije