Pasija

dvd-pasija-txt.jpg
import
23.09.2004.
u 14:45

The Passion Of Christ, drama, 127 min., SAD, 2004.; Icon/Blitz; R: Mel Gibson; G: Jim Caviezel, Francesco de Vito, Maja Morgenstern, Monica Bellucci

Snimiti hit-film na mrtvom jeziku prije godinu dana činilo se jednako izvedivim kao i napraviti od Courtney Love pristojnu kućanicu. Mel Gibson je to uspio, isto kao što je uspio pomoću filmske brutalnosti izraziti najljepše Isusove poruke.

"Pasija" je krvava i teško ju je preporučiti mlađima od 15 godina. No, za razliku od većine hollywoodskih producenata koji nasilje i golotinju prodaju u lijepo upakiranim filmićima, Gibson je nasilje pokazao onakvo kakvo jest, i za to je osuđen.Naravno, film nije dobar jer dobro prikazuje mučenje Isusa, nego što uspješno koristi nasilje i njegovu mogućnost da senzibilizira gledatelja kako bi jače utisnuo poruku ljubavi i mira.

"Pasija" nije bezgrešna i mogu joj se uputiti i filmski (dramaturški prerastrgano) i religiozni (premali dio odnosi se na uskrsnuće) prigovori, ali nikako se ne može zanijekati kako je Gibson svoje djelo snimio s puno vjere. DVD: Asketski DVD bez dodataka. (J. J.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije