posveta djeci

Počinje 46. međunarodna smotra folklora na Trgu bana Jelačića

arhiva
17.07.2012.
u 12:11

Uz brojne dječje skupine iz Hrvatske nastupaju i djeca iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Litve, Njemačke i Ukrajine, tradicijsko lutkarsko kazalište iz Irana te folklorna društva odraslih iz Hrvatske, Litve, Kenije, Rusije i Slovačke...

Međunarodna smotra folklora počinje u srijedu 18. srpnja na Trgu bana Jelačića od 10 sati, a plesom je otvaraju sudionici iz Gornje Bistre, Bratine, Markuševca i Remeta. Ovogodišnje, 46. izdanje posvećeno je djeci, odnosno folklornoj baštini koju uče i prikazuju djeca: dječjim igrama, plesovima, pjesmama i običajima. Nastupaju pokladne dječje skupine, djeca koja sviraju tradicijska glazbala i pjevaju tradicijske napjeve, dječje povorke vezane uz nekadašnje obredne sadržaje (križarice iz Slavonije, ivančice iz Moslavine i preperuše s otoka Murtera), a nastupit će i izvođači dječje Robinjice s otoka Paga te dječje Tovareće mužike s Dugog otoka.

Uz brojne dječje folklorne skupine iz Hrvatske nastupaju i djeca iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Litve, Njemačke i Ukrajine, tradicijsko lutkarsko kazalište iz Irana te folklorna društva odraslih iz Hrvatske, Litve, Kenije, Rusije i Slovačke, kao i Hrvati iz Slovenije. U popratnom je programu izložba ˝Dječji svijet naših predaka˝, koncert crkvene glazbe te brojne plesne i glazbene radionice namijenjene djeci i odraslima. Sudionici 46. međunarodne smotre folklora izvode svoje programe i u dječjim ustanovama u Zagrebu i okolici te gostuju na smotrama i ljetnim priredbama izvan Zagreba.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije