Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CD 'Tajno ime' finalizirano u Kanadi

Prljavo kazalište: Za jubilej smo napravili najbolji zvuk do sada

Jasenko Houra i Chris Crerar u studiju Metalworks u Torontu
Foto: Arhiva VL
23.10.2008.
u 18:15

Studiji Metalworks u Torontu već godinama dobivaju najvažnije kanadske i druge nagrade za produkciju i snimanje albuma nekih od najvažnijih svjetskih glazbenika. Producirali su, primjerice, ploče koje potpisuju Prince, Bruce Spingsteen, Nelly Furtado, Placebo, Ian Gillan i mnogi drugi, a u posjete im dolaze takve veličine kao što je Tina Turner i druge zvijezde.

Ondje je proteklih dana boravio Jasenko Jajo Houra, vođa Prljavoga kazališta, naše najbolje rock-grupe svih vremena. Razlog je jednostavan: trebalo je u najboljim uvjetima finalizirati novi dvostruki CD “Tajno ime” što su ga Prljavci snimali proteklih mjeseci u čak tri zagrebačka studija.

– Izabrali smo studije Metalworks jer su najbolji, ali najviše stoga što su producirali meni drage glazbenike, čiji zvuk najviše volim – rekao je Houra.

Za posao se pobrinuo glavni inženjer i snimatelj Chris Crerar, koji je poznat po suradnji s nekima od najboljih svjetskih glazbenika.

– Zanimalo ga je o čemu govore naše pjesme, a impresionirala ga je tridesetogodišnja povijest grupe – kaže Houra, zadovoljan konačnim “američkim” zvukom “Tajnog imena”, koji sadržava čak 17 pjesama.

– Album će izaći 30. listopada, za kad je planirano veliko predstavljanje u Regentu Esplanade – kaže Houra pred proslavu jubileja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije