neobičan potez

Štulićevi i Azrini albumi pojavili se, pa netragom nestali sa streaming servisa

Davor Visnjic/PIXSELL
09.10.2024.
u 10:32

Kompletna diskografija Branimira Štulića i benda Azra nakratko bila je dostupna na svim većim streaming servisima, no samo dan nakon objave, većina je albuma nestala

Samo dan nakon što su na svim većim streaming servisima poput Spotifyja, Deezera i Tidala osvanuli svi studijski i koncertni albumi grupe Azra i solo albumi Branimira Štulića, na kojima je kao vlasnik prava navedena kuća Croatia Records, danas je većina njih netragom nestala. U trenutku pisanja ovog članka se na Spotifyju tako mogu pronaći samo tri solo albuma Branimira Štulića, "Balegari ne vjeruju sreći", "It ain't Like In The Movies At All" i "Balkanska rapsodija", na kojima i dalje stoji copyright Croatia Recordsa. 

Navedeni su albumi Štulića i Azre do sada su bili dostupni u digitalnom obliku samo i jedino na YouTube kanalu pod nazivom PETROVICPETAR, kojim je upravljao Branimir Štulić i koji je već dugi niz godina u žestokoj i javnoj zavadi s Croatia Recordsom, pravnom sljednicom nekadašnjeg Jugotona. 

Štulić naime, osporava vlasništvo Croatia Recordsa nad njegovim djelima te se protivi onome što naziva njihovom ilegalnom eksploatacijom tvrdeći da mu duguju milijune u neisplaćenim tantijemima, autorskim honorarima i slično, a posljednji put na svojoj Facebook stranici oglasio se i po pitanju vinilnog reizdanja albuma "Ravno do dna"

Podsjećamo, mnogi su se zapitali je li Štulić svih ovih godina bio u pravu, kada je 2021. godine, Visoki upravni sud Republike Hrvatske presudio je da je Croatia Records nepravilno provela proces privatizacije, jer nisu procijenjeni i plaćeni fonogrami, odnosno originalne snimke, koje su se nalazile u golemoj fonoteci Jugotona. Riječ je o tisućama snimki i danas popularnih glazbenika, poput Ive Robića, Novih Fosila pa i Azre, a na kojima je Croatia Records nakon privatizacije nastavila zarađivati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije