Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fešta u Iloku

U utorak otvorenje muzeja u spomeničkom dvorcu Odescalschi

ILOK
15.02.2010.
u 15:08

Obnovljena spomenička cjelina iločke povijesne jezgre koju čini dvorac Odescalschi i muzej “in situ” svečano će u utorak u podne otvoriti premijerka Jadranka Kosor.

Obnovljena spomenička cjelina iločke povijesne jezgre koju čini dvorac Odescalschi, muzej “in situ” sa srednjovjekovnom palačom knezova iločkih (15. st.) te stalni postav Muzeja grada Iloka svečano će u utorak u podne otvoriti premijerka Jadranka Kosor.

Nakon ratnih šteta na dvorcu i cijeloj srednjovjekovnoj iločkoj “akropoli”, nova arheološka istraživanja donose iznimne rezultate i bacaju novo svjetlo na spomenički kompleks koji će dati novi poticaj kulturi Podunavlja.

Od završetka mirne reintegracije prije 12 godina traje projekt istraživanja, obnove i revitalizacije kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol koji vode Vlada RH i Razvojna banka Vijeća Europe, vrijedan više od 30 milijuna eura, a njegovo dovršenje očekuje se do kraja 2011.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije