PROMO

UNIQA ekskluzivni sponzor i osiguratelj 30. Sarajevo Film Festivala

UNIQA
09.08.2024.
u 09:45

Sarajevo Film Festival ove godine slavi svoje jubilarno, 30. izdanje koje će od 16. do 23. kolovoza okupiti brojne umjetnike, zvijezde i publiku željnu dobrog filma, zabave i druženja. Iza jednog od najvažnijih filmskih festivala u jugoistočnoj Europi tri su desetljeća promicanja međukulturnog dijaloga i podrške filmskom stvaralaštvu, kulturi i održivosti.

Prepoznavši važnost Festivala u građenju otvorenijeg, tolerantnijeg i prosperitetnijeg društva, UNIQA je prošle godine postala njegov ekskluzivni sponzor i službeni osiguratelj, a ove godine suradnjom će nastaviti promovirati zajedničke vrijednosti održivosti i kulturne raznolikosti na prostoru jugoistočne Europe.

„Ponosni smo što smo i ove godine važan dio velikog i poznatog međunarodnog filmskog događanja. Sarajevo Film Festival jedan je od najvažnijih kulturnih događaja u regiji, mjesto okupljanja filmskih stvaratelja ali i prilika za razvoj novih inicijativa za dobrobit zajednice. Zato ima snažnu podršku svih šest UNIQA zemalja u regiji jer nam je prosperitet i razvoj ovog dijela Europe u zajedničkom interesu“, rekao je Adel Bahtanović, predsjednik UNIQA SEE regije.

Uz brojne svjetske i regionalne filmske zvijezde i posjetitelje iz cijeloga svijeta UNIQA će na Festivalu ugostiti više od 200 partnera iz Austrije, BIH, Hrvatske, Crne Gore, Rumunjske, Bugarske i Srbije koji će moći uživati u filmovima u okruženju brojnih kulturno-povijesnih znamenitosti i posebnoj atmosferi koja za vrijeme Festivala vlada Sarajevom.

Za sve posjetitelje i građane Sarajeva UNIQA će upriličiti i posebno sportsko događanje na kojem će biti predstavljene novosti vezane uz podršku sportu kroz aktivnosti UNIQA SEE FUTURE Zaklade koja djeluje na području cijele regije. U fokusu rada Zaklade, osim podržavanja mladih i perspektivnih sportaša, bit će također projekti koji unaprjeđuju i razvijaju filmsku umjetnost.

UNIQA je ostala vjerna i zelenoj inicijativi Festivala pa će i ove godine osigurati određenu količinu vaučera za besplatno korištenje romobila i električnih bicikala, koji se mogu koristiti za prijevoz između festivalskih lokacija. Također, radi smanjenja automobilskog prometa tijekom trajanja Festivala, UNIQA je omogućila besplatni gradski prijevoz u noćnim terminima.

Misija UNIQA osiguranja temelji se na pomoći klijentima da postignu dulji, bolji i sigurniji život, a jedna od najvažnijih vrijednosti koja iz nje proizlazi upravo je odgovornost za zajednicu. UNIQA i Festival nastavit će zajedničke aktivnosti usmjerene na snažnu podršku filmu i zajednici i promociji zajedničkih vrijednosti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije