ANTIDEPRESIVI VLADALI ŽIVOTOM KRALJA POPA

Uz Demerol, Michael Jackson uzimao još sedam jakih lijekova

27.06.2009.
u 13:24

Uz to što mu je triput dnevno ubrizgavan Demerol, Michael Jackson svakodnevno je uzimao tri tablete Dilaudida, još jednog lijeka za ublažavanje boli, a nedavno mu je propisan i Vicodin, lijek koji sadrži opija, piše britanski The Sun.

Prince, Paris i Blanket tek sad upoznaju rodbinu

Uzrok smrti Michaela Jacksona znat će se za nekoliko tjedana

Liz Taylor: Nitko ne zna koliko sam ga voljela

Jesu li lijekovi krivi za smrt kralja popa?

Slavni o smrti Michaela Jacksona

Michaelova djeca odlaze baki


Michael Jackson (1958. – 2009.)

Svijet oplakuje Michaela Jacksona

Iako je i dugotrajno korištenje tih lijekova u isto vrijeme dovoljno da unište organizam, pjevač je uzimao još pet lijekova: Soma za opuštanje mišića dvaput dnevno, sedativ Xanax također dvaput dnevno, antidepresiv Zoloft kojeg je uzimao u dozama od sto miligrama, antidepresiv Paxil koji se koristi za liječenje tjeskobe i opsesivnog ponašanja te Prilosec, lijek za žgaravicu kojeg je Michael dobivao bez recepta iako je on inače potreban.

Ubojitom koktelu nedavno su dodani i antibiotici za liječenje manje infekcije koja je nastala nakon operacije raka kože. Teško je i zamisliti kako su svi ti medikamenti utjecali na Jacksonov organizam, no dovoljno je reći da pacijenti ne bi smjeli uzimati više od jednog lijeka za ublažavanje boli u isto vrijeme.

Za kraljem popa tuguje i Berlin

Liječnicima koji su vodili njegovo liječenje raka, Jackson je otkrio da tablete za ublažavanje boli uzima od 1985. godine kad je počeo ići na estetske operacije. Uz fizičku bol od brojnih zahvata, kralj popa se u narednim godinama morao suočiti s padom karijere, sve većim financijskim dugovima i mučnim suđenjem zbog navodnog seksualnog zlostavljanja djece što je konstantno povećavalo doze lijekova koje je uzimao.

O Michaelu se već gotovo dva desetljeća brinuo tim liječnika u kojem su bili dermatolog Arnold Klein, koji mu je od ranih devedestih liječio vitiligo, plastični kirurg Ralph Massey, a posljednjih godina najbliži mu je bio doktor Tohme R Tohme iz Libanona kojeg je pjevač upoznao 2005. te je ubrzo postao i njegov glasnogovornik.

Navodno je upravo on u četvrtak popodne po losanđeleskom vremenu dopratio Jacksona u bolnicu gdje su ga liječnici sat vremena pokušavali oživiti. Također se pretpostavlja da je Tohme bio jedan od dva za sada neindetificirana pomoćnika glazbene ikone koji su zadržani na razgovoru u bolnici odmah nakon pjevačeve smrti.
(K.B.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije