Nagrade

Vlasta Knezović i Ozren Grabarić Gavellini glumci godine

Gavella
19.06.2011.
u 13:58

Žiri, sastavljen od vjernih posjetitelja teatra u Frankopanskoj, najbolje je glumce trebao pronaći u pet ovosezonskih premijernih naslova, a to su "Tartuffe", "Duh", "Leda", "Nosi nas rijeka" i "Ženidba".

Vlasta Knezović i Ozren Grabarić proglašeni su najboljim glumcima u premijernim predstavama kazališta "Gavella" u sezoni 2010./2011.

Žiri, sastavljen od vjernih posjetitelja teatra u Frankopanskoj, najbolje je glumce trebao pronaći u pet ovosezonskih premijernih naslova, a to su "Tartuffe", "Duh", "Leda", "Nosi nas rijeka" i "Ženidba".

Vlasta Knezović pobjedila je ulogom Strine u predstavi "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka, u režiji Krešimira Dolenčića. Vlasta je, kako stoji u obrazloženju prosudbenog povjerenstva, "gestom, mimikom, glasom i govorom ponijela predstavu do zadivljujućih visina, svoj lik do simbola. Upravo njezina spontanost i neposrednost daju posebnu draž ruralnog ambijenta te dokazuju da nema velikih i malih uloga, nego samo velikih i malih glumaca."

Ozren Grabarić nagrađen je za uloge Tartuffea u predstavi "Tartuffe" J. B. P. Molierea, u režiji Marca Scaiccaluge, Olivera Urbana u predstavi "Leda" Miroslava Krleže, u režiji Borisa Svrtana te za ulogu Kočkareva u predstavi "Ženidba" N. V. Goglja, u režiji Mateje Koležnik.

Ozren Grabarić je oduševio prosudbeno povjerenstvo, kako stoji u obrazloženju, "u tri različite predstave, u tri različita lika svojom vrhunskom moći transformacije – svojom jednistvenom glumom."

Komentara 1

PI
pin
00:38 21.06.2011.

Ja čestitam i Vlasti i Ozrenu, ali to na žalost nije tema. Kako se na blogove ne može komentirati, ja svoj apel upućujem na sasvim drugi članak. Naime, ljubazno molim uredništvo da više prestane objavljivati lupetanja Vitomire Lončar. Famozno uhljebljena u privatnom kazalištu sa gradskim novcima mlati javno gdje god sama o sebi izmišljajući neku autoritativnu fikciju kazališnog superheroja, a zapravo bi trebala šutiti i zahvaljivati se što joj se Uskok ne pojavljuje na vratima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije