Reakcije na uhićenje

Lesar: Imamo još puno posla s rješavanjem korupcije

lesar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
12.11.2013.
u 14:42

– Pustimo zaista da institucije, makar je to već otrcana faza, odrade svoj posao do kraja – izjavila je Jadranka Kosor

Današnje uhićenje Nadana Vidoševića komentirali su i saborski zastupnici. Šef laburista Dragutin Lesar ostao je pomalo iznenađen.

– Vidošević je uhapšen? To mi je prva vijest. To je samo dokaz kako pitanje korupcije nije riješeno samo onim velikim slučajem o Sanaderu i da ima jako puno posla još za tijela koja se time bave. Interesantno je da je i u Saboru zastala bilo kakva aktivnost oko borbe protiv korupcije, naročito na Nacionalnom vijeću. To je indikativno – kaže Lesar.

HDSSB-ov Josip Salapić nada se da će svi koji su pljačkali odgovarati za svoje postupke:

– Pravne institucije, DORH i USKOK rade svoj posao, nadam se kako treba. I mi želimo kroz ustavne promjene reći da oni koji obnašaju važne dužnosti u državi, a raspolažu velikim novcem, trebaju biti odgovorni za svoje ponašanje i postupke. Potrebno je da u svim institucijama, ne samo u HGK, političari ili oni koji su na funkcije došli politikom, a vidimo kako se pljačka, odgovaraju za svoje postupke.

Goran Beus Richembergh (HNS) smatra da se s obzirom na prethodne informacije koje su se pojavile u javnosti moglo očekivati da će situacija eskalirati.

 – Pustimo zaista da institucije, makar je to već otrcana faza, odrade svoj posao do kraja – izjavila je Jadranka Kosor, dok Vladimir Šeks i Davorin Mlakar nisu željeli komentirati Vidoševićevo uhićenje.

Komentara 2

TH
than
15:14 12.11.2013.

Puno posla ? Pa korupcija se uopce ne rjesava. To sto se jedna partija malo obracunava sa 'simpatizerima' druge, to je samo sto je bara mala, al' puna krokodila, a HGK je jedna velika bara sa puno plijena. Nece Vidosevicu niti dlaka sa glave zafaliti, jer treba stititi i svoje 'Vidosevice', a narod ce dobiti jednu manju predstavu da uziva u njoj dok pretrazuje kontejnere...

DO
doktorica
18:53 12.11.2013.

baš se javio pravi,taj cijeli život nije ništa radio,a prima veliku plaću!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije