ZADARSKA BAJKA

Adventska čarolija uz more ugrijat će sva srca

Advent u Zadru
12.12.2022.
u 10:05

Zadar ne može obećati sniježnu zimsku priču, ali ponudom i događanjima oduševit će sve posjetitelje

Jedan od hrvatskih dragulja, ZaDAR doista je grad na dar. Dar u kojem mogu svi uživati jer ima toliko posebnosti i toliko je svoj da tko jednom dođe uvijek se vraća. A ovogodišnji Advent zasigurno će nadmašiti očekivanja i onih koji uvijek žele nešto više... Za to su se pobrinuli organizatori manifestacije Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar u suradnji i partnerstvu sa zadarskom Hrvatskom gospodarskom komorom, Udruženjem obrtnika, Udrugom zadarskih ugostitelja i OTP Bankom. Po prvi put su i tri uspješne tvrtke sa zadarskog područja partneri manifestacije, svaka sa svojim posebnim danom i programom, a to su grupacija Falkensteiner, hotel Kolovare i Zadar Cruise Port – Global Ports Holding.

Manifestacija Advent u Zadru počela je 24. studenog, a do 7. siječnja iduće godine na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića svaki će dan biti ispunjen glazbom, plesom, raznim priredbama i radionicama i prebogatom gastro ponudom.

Koncertima će svi biti oduševljeni jer tijekom adventskih vikenda na zadarskoj pozornici nastupaju neki od najpopularnijih hrvatskih glazbenika. Među ostalim, Matija Cvek održat će koncert 23. prosinca, a na samo Badnje jutro izvođači koji nastupaju u TV emisiji A strana, koji su prošle godine u istoj prigodi oduševili Zadrane: Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Daniel Jurišević i Sabrina Hebiri. Na Badnjak će se za dobru zabavu pobrinuti članovi klape Niko, dok će na sam Božić koncert održati mega popularni Petar Grašo.

Tajnovite kućice

Pravu blagdansku idilu dočaravaju drvene kućice, njih 25 smještene na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića. Ukrašene, bajkovite i maštovite svaka će nuditi neki specijalitet karakterističan za ovo doba godine. Ima tu raznih mesnih i vegetarijanskih specijaliteta, ali i popularne fritule i druge poslastice, uz neizbježno kuhano vino, čajeve i razne druge napitke koji će ugrijati srce i dušu.

"Đir po gradu" svakako treba obići jer su u sklopu adventskih događanja brojni restorani, kafići, slastičarnice, trgovine ali i muzeji osigurali posebnu ponudu i pristupačne cijene. Zadrani i gosti grada doista će moći počastiti svoje nepce i uživati na najjače jer blagdanski šušur, vrhunska gastronomija i brojna događanja uz popratni vrhunski glazbeni program garancija su za savršenu zabavu. Znači, radi se o 45 dana čistog hedonizma koji će, sigurno je, privući ne samo Zadrane već i tisuće posjetitelja iz zemlje i inozemstva koji će na svakom koraku naići na nešto novo, privlačno i baš za uživanje.

Zimski park

Prosinački šušur, vrhunska gastronomija i tradicionalna domaća blagdanska jela te obilje dobre glazbe i raznih događaja očekuju Zadrane i brojne turiste tijekom 45 dana programa Adventa u Zadru. Svi će oni poneseni dobrom vibrom zapjevati i zaplesati na gradskim ulicama, jer se dobro raspoloženje osjeća ovih predblagdanskih dana u zraku. Svi programi osmišljeni su za posjetitelje svih dobi, a najmlađi će stvarno saznati kako izgleda sve ono što su čitali u bajkama... Razveselit će ih sveta Lucija 13. prosinca u sklopu prigodnog programa, pa tako već od 11 sati počinje program za djecu pod nazivom Zimska bajka. Djed Božićnjak i njegova pratnja na Badnjak od 11 sati posjetit će mališane na Adventu, slikati se s njima, a možda ispuniti i poneku željicu. Tradicionalna dječja Nova godina slavit će se 31. prosinca od 11 sati. Bit će tu i nastupa dječjih zborova i raznih priredbi, a mnogi će uživati i u ledenim čarolijama u Zimskom parku u Športskom centru Višnjik koji je otvoren sve do 15. siječnja. Atraktivno klizalište sa stazama i posebna atrakcija - ledeni tobogan pravi su mamac za djecu, ali i roditelje. Tu je i šareni luna park, kao i razna popratna događanja.

Petar Grašo, Madre Badessa Band, Rišpet, Forum

Božićni koncert 25. prosinca od 21 sat na Trgu Petra Zoranića održat će jedan od najpoznatijih domaćih kantautora Petar Grašo. Dobitnik brojnih nagrada predstavit će se svojim najvećim hitovima I prigodnim božićnim pjesmama.

U Novu godinu Zadrane i goste uvest će Tonči Huljić & Madre Badessa Band. Omiljeni hrvatski pop-etno sastav osigurat će, nema sumnje, vrhunsku atmosferu. Njihova specifična mediteranska glazba pisana na starom splitskom, velovaroškom govoru puna je vedrine i ritma pa će raspjevati sve posjetitelje. Za dobro raspoloženje pobrinut će se i klapa Rišpet te grupa Forum.

Tako bogata, brojna i bajkovita događanja bit će magnet za turiste. I domaće i strane. Svi koji dođu osjetit će božićnu čaroliju uz more, a ponijeti iz Zadra i one najljepše, a neopipljive suvenire – uspomene u srcu koje ostaju zauvijek. Zadarska zimska priča doista je posebna i trebalo bi bar nekoliko dana da uživanje bude potpuno. Poklonite si boravak u tom prelijepom biseru Jadrana baš u ovo doba iščekivanja i bajkovitog ugođaja.

Sadržaj nastao u suradnji s TZ grada Zadra

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije