Filetiranje ribe nije baš omiljeni posao u kuhinji. A nije ni jednostavan. U većini je slučajeva razlog tomu neiskustvo i neznanje. No, nakon treće radionice Akademije zdravog življenja Electroluxa i Večernjeg lista u kuhinjama triju Večernjakovih čitateljica – Želimire Javorović, Mirjane Tepšić i Danijele Vukov – filetiranje ribe više neće biti nikakav problem. Jer, tema je radionice bila upravo filetiranje ribe.
Uz stručno vodstvo iskusnih kuhara, napose voditelja radionice Berislava Lackovića, člana Hrvatskog kuharskog saveza, naše su čitateljice odlično svladale tu delikatnu kulinarsku vještinu, što su i potvrdile pripravljanjem ukusnih jela od ribljih fileta. Kuhar Berislav Lacković pokazao im je kako ribu zarezati i razrezati, kako odstraniti kosti i kako je odvojiti od kože. Podučio ih je da se od fileta ribe može skuhati kompletni meni, od juhe, predjela do glavnog jela.
– Kad ribu filetirate, od nje možete načiniti jela koja će se svidjeti i onima koji je inače baš ne vole jesti, a osobito ako je pohate. Iako je dobro imati nož za filetiranje, dobro će poslužiti bilo koji nož. Srdelu se može filetirati čak i prstima – kazao je kuhar Lacković.
A kad su uspješno svladale filetiranje, naše su čitateljice prionule poslu i skuhale jela za prste polizati: oradu s maslinama s kimom, lešo brancin s rižotom od špinata i punjenu pečenu pastrvu s rižotom od maslina i sušenih rajčica. Pri kuhanju su im odlično poslužili i Electroluxovi mali kućanski uređaji i Podravkini proizvodi. Sva jela prisutni su i kušali, sljubljujući ih uz Badelova vina.
Nakon završetka radionice sudionice su se složile da je sve bilo poučno, a uz nova znanja kući su ponijele i vrijedne nagrade sponzora.
PROMO