Koja je tajna dobro pripravljenog nabujka naše su tri čitateljice otkrile na četvrtoj radionici Akademije zdravog življenja Electroluxa i Večernjeg lista. Iako nisu početnice u kulinarstvu, naše su se čitateljice Nada Matasović, Milica Zamaklar i Dubravka Vupora složile da na Akademiji uvijek mogu naučiti štošta novog.
Mentorica četvrte radionice Grozdana Bohorč iz ludbreškog restorana “Fantasy” i članica Hrvatskog kuharskog saveza pripremila je tri recepta: nabujak od svježeg i dimljenog lososa u umaku od kopra, višebojni nabujak od povrća sa svinjskim fileom i lovačkim umakom te čokoladni nabujak s umakom od vanilije i umakom od aronije. Za potonji je 2006. godine u Moskvi osvojila i brončanu medalju na međunarodnom kulinarskom natjecanju. Svoje je umijeće i znanje nesebično podijelila sa sudionicama radionice jer, kako kaže, “onaj koji krije svoje recepte nije fer”.
Tako su sudionice radionice doznale kako i čime namazati kalupe za nabujke, do koje ih razine napuniti, koliko ih dugo peći, kako postići da čokolada u sredini nabujka ostane tekuća, kako od karameliziranog šećera napraviti košarice i loptice i još mnogo toga. U pripremi nabujaka dobro su im poslužili i mali kućanski aparati Electroluxa.
Nada, Milica i Dubravka bile su oduševljene novim receptima i malim trikovima koje im je otkrila mentorica te su kazale da jedva čekaju da ih isprobaju kod kuće te da ukusne raznobojne nabujke ponude svojim ukućanima i gostima.
Kao i svaki put dosad, radionica je završila kušanjem pripremljenih jela, slubljivanjem s odabranim vinima Badela 1862. i podjelom vrijednih nagrada sponzora – Electroluxa, Večernjeg lista, Podravke i Badela 1862.
PROMO