Oprezno

Ako ovo pronađete na svom božićnom drvcu, odmah odrežite granu - ne, to nisu češeri…

Facebook
17.12.2021.
u 11:30

U pravom božićnom drvcu sakriva se mnoštvo kukaca, pa budite oprezni ako vidite ovako nešto.

Pravo božićno drvce u dom će unijeti predivan miris šume, ali uz to moglo bi donijeti i neke neželjene goste poput sitnih bubica i kukaca koji su se, na prvu, dobro sakrili. 

Stručnjaci upozoravaju da pripazite na smeđu masu koja je otprilike velika kao jedan orah u ljusci, a mnogi misle da se radi o češeru pa ga ostave na grani za još bolji zimski ugođaj. 

Ne, nije u pitanju češer niti bilo što slično već se radi o ljusci u kojoj su jajašca bogomoljke - otprilike njih 200 i mogu se izleći u vašem domu.

Istraživanje pokazalo: Ovo je najstresniji dio blagdana, slažete li se?

Jedan korisnik Facebooka objavio je i fotografiju ovog "češera" i napisao: "Ako slučajno ovo vidite na boru, odrežite granu i stavite je u vrt. U ovome se nalazi 100 do 200 jaja bogomoljke."

Brojni korisnici Facebooka pisali su da je ovo samo jedan od razloga zašto uvijek imaju umjetno drvce, a neki su pisali i da su im se bogomoljke izlegle prijašnjih godina jer su mislili da se radi o češeru.

"Moj sin je imao paukovo gnijezdo u svom boru. Na božićno jutro su po sobi i drvetu bili milijuni sićušnih paukova", napisala je jedna žena, prenosi The Sun.

Kako da vam božićna zvijezda traje duže?

1/9
Ključne riječi

Komentara 4

IP
info_punkt
19:43 17.12.2021.

samo za informaciju, bogomoljke ne jedu ljude

PE
Pericabad
19:04 17.12.2021.

Mozete i kupiti umjetni bor. Tamo nema kukaca, a i ekoloski je savjesno jer niste odgovorni za smrt biljke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije