bit će ukusnija nego ikad

Ako vam piletina često ispadne suha, isprobajte ovaj recept: Trik je u jednom voću!

Shutterstock
18.11.2023.
u 10:39

Ovo voće vam možda nikada ne bi palo napamet kada je riječ o pripremi piletine, no moglo bi vas iznenaditi koliko pomaže

Piletina je jedno od najpopularnijih mesa - relativno je pristupačna, lagana je i lako se priprema. No baš zato što nije previše masna, lako ispadne presuha u pečenju ili kod prženja, piše Buzzfeed

Korisnik TikToka po imenu Elliot podijelio je jednostavan trik za pripremu najsočnije piletine ikad, a trik bi malo tko  očekivao. sve što trebate je kivi i maslinovo ulje kako biste napravili marinadu. "Ključ za najsočniju piletinu je kivi!" -  otkrio je Elliot, dodajući kako je ovaj kulinarski trik naučio dok je boravio u Africi. Za pripremu marinade potreban je jedan kivi i malo maslinovog ulja. S kivija se oguli kora, a zatim ga se izgnječi žlicom ili izblenda i doda malo ulja.

@callmebelly learned this one in Africa 🥝 I know it sounds crazy but trust me #kiwi #chicken #juicychicken #mealprep ♬ Permission to Dance (Instrumental) - BTS

Piletina se najprije začini solju i paprom, a zatim prelije umakom i tako ostavi barem sat vremena prije nego što je planirate peći.  Sudeći po komentarima pratitelja, ovo je recept koji se mora probati, a neki su istaknuli da se može koristiti i ananas ili mango umjesto kivija. 

Kivi sadrži prirodni enzim aktinidin, koji djeluje slično kao i ljudska slina. Vrlo je učinkovit u razgradnji proteina i vezivnog tkiva mesa, a da pritom ne pretvori meso u kašu.  Marinada od kivija je zato idealna i za svo žilavije meso kojeg želite omekšati, pa čak i, primjerice, lignje.

Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije