Sve stvari koje pečete u posljednje vrijeme ne ispadaju vam dobro? Nemojte paničariti, odgovor je jednostavan: namirnice koje koristite za dizanje tijesta više nisu dobre, piše Reader's Digest. Prvo, provjerite rok trajanja na pakiranju praška za pecivo ili soda bikarbone - obično traju oko 6 mjeseci, ali evo kako to još možete provjeriti.
Isprobajte recept za domaću majonezu:
Prašak za pecivo:
Stavite jednu čajnu žličicu u šalicu i dodajte 1/3 šalice tople vode. Ako se počnu raditi mjehurići, još uvijek je dobar. Ako ne, bacite taj koji imate i zapišite ga na popis za kupovinu.
Soda bikarbona:
Stavite 1/4 vrećice u šalicu i dodajte dvije čajne žličice octa. Isto kao i prašak za pecivo, ako se ne pjeni, rok trajanja je istekao i treba vam nova. Ako se ponaša kako treba, mjehurići su prisutni, možete ju koristiti.