Pogrešno vjerovanje

Čak su četiri od deset žrtava obiteljskog nasilja – muškarci

nasilje-novi
Arhivska fotografija
06.09.2010.
u 16:20

Pri spomenu obiteljskog nasilja gotovo će svatko najprije pretpostaviti da je žena ta koja je zlostavljana.

Pri spomenu obiteljskog nasilja gotovo će svatko najprije pretpostaviti da je žena ta koja je zlostavljana. No, prema istraživanju koje je provela grupa Parity campaign čak su četiri od deset žrtava obiteljskog nasilja  – muškarci.

Kao razlog zašto se o ovome ne zna mnogo u izvještaju se navodi da se muškarcima često ne vjeruje kad prijave zlostavljanje, jer sukladno ustaljenom mišljenju i policajci također misle da je žena ipak žrtva. Osim toga, i suci su često skloniji vjerovati ženama, nego njihovim partnerima.

U Velikoj Britaniji, inače, 2008. i 2009., prenosi Daily Mail, zbog nasilja nad bračnim partnerom osuđeno je 41.000 muškaraca i samo 2700 žena, što je i bio povod za istraživanje.

Ključne riječi

Komentara 3

AN
antonijo
19:07 06.09.2010.

Pa nije ni cudo, kada u hrvatskoj vec i mala djeca posezu za alkoholom vec sa 16 su alkoholicari. Pogotovo se odnosi na one malo imucnije, kojima roditelji i nemaju pojma sta ma djeca rade. Nasa drzava niti neke ustanove ne radi nista, nama je bit otic na kavicu dobro jelo, pijacu. Pa tako nam radni dan prode, imamo neke lavirint zakone koji nemaju ni glavu ni rep.

SN
snovak45
16:51 07.09.2010.

Napokon malo istine. Sad možemo očekivati kako će ovaj članak, za razliku od drugih, nestati još večeras s portala. A onda, za najdalje tri dana, slijedi mnogo veći članak o ženama... vječnim... i jedinim... uvijek nevinim... žrtvama.

BR
bronhy
09:03 08.09.2010.

članak je laž. to su inozemne statistike! U HR je svaki muškarac koji se brine za svoju obitelj žrtva \"nasilja\". Plaćati sve režije, kredite, školovanja, garderobu, registraciju, servise...Napadaju sa svih strana, samo što nitko to nema hrabrosti izreće, ali ja cvilim ko\' mali pas iživot mi se svodi samo na ta balansiranja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije