Korisno

Češnjak vam se često osuši i ne možete ga više upotrijebiti? Doznajte kako ga pravilno čuvati

shutterstock
21.10.2020.
u 06:45

Uz ove jednostavne savjete sačuvajte njegovu svježinu

Omiljeni začin koji se odlično slaže s mnogo jela često se zna osušiti i ne možete više s njim ništa učiniti. Češnjak treba, baš kao i svježe začine poput bosiljka, origana, kadulje, dobro čuvati. Jedino tako možete spriječiti nepotrebno bacanje.

Kako prenosi Pink Villa, najbolja metoda jest držanje češnjaka u pletenoj košarici ili mrežastoj vrećici na sobnoj temperaturi – od 15 do 18°C pri blagoj vlažnosti. 

Grijanje ne mora biti udar na kućni proračun: Donosimo nekoliko savjeta kako uštedjeti ove sezone!

Drugi način je u hladnjaku, i to u zatvorenoj ladici koja je inače namijenjena za voće i povrće. Bitno je napomenuti da ga morate iskoristiti čim ga izvadite iz hladnjaka. Ako ga ostavite na sobnoj temperaturi nakon što se ohladio, ubrzo će se početi raspadati.

Također, možete usitniti češnjak u blenderu, a zatim ga staviti u posudice za led i zamrznuti. Jednostavno izvadite kockicu, dvije i dodajte jelu tijekom kuhanja. Također, možete u blender dodati malo maslinova ulja i začina poput ružmarina ili bosiljka, pa time začiniti hranu.

Češnjak možete ispeći u pećnici, a kada poprimi smeđu boju i dobro se ohladi, stavite ga u plastičnu posudicu i zamrznete.

Ovo je genijalan razlog da stavite češnjak pod jastuk večeras:

1/6

Komentara 9

MA
maklin
07:56 21.10.2020.

Kopirate tekst sa engleskog i ostavite 60-65 F stupnjeva umjesto naših C.

KA
kaptol
10:35 21.10.2020.

Kakve gluposti 60 do 65 stupnjeva ovaj sto je to napisao mora da je pod koronom

IB
istinaaa___boliii
11:13 21.10.2020.

Jel ovo novinarstvo stiglo sa Venere, kad im je tako visoka sobna temperatura?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije