dobro je znati

Cijelo vrijeme pogrešno radite pire krumpir: Evo kako postići najbolju teksturu!

shutterstock
06.10.2024.
u 09:19

Zamijenite vodu jednim sastojkom...

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire.  Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge,  prenosi The Sun.

Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.

@legglauren91 Anything for less dishes 🤷🏻‍♀️😂 thanks sis #mashedpotatoes #tryingnewthings ♬ Yummy - Justin Bieber

Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa! Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju iskušati ovaj recept. 

TikTokerica pokazala super trik za brže guljenje krumpira: 'Više nema povratka na staro!'

Komentara 4

Avatar lav_alex
lav_alex
12:14 06.10.2024.

Cijeli svijet pogrešno radi pire krumpir, jer je poznato da se pire krumpir ne radi od krumpira, kao što se kesten pire ne radi od kestena, nego od graha. Dakle, prema ovakvi tekstovima i naslovima, pravi pire krumpir radi se od - banane, koja se kuha u mlijeku indonezijske prepelice, a dodaju joj se kremšnita i mrvice kore oraha.

Avatar tarana
tarana
11:28 06.10.2024.

Da nema Večernjaka bio bih gladan prave hrane cijelog života.

Avatar Art of Noise
Art of Noise
11:23 06.10.2024.

Čim vidim TikTok, odnosno, TikTokerica, sve mi je jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije