Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire. Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge, prenosi The Sun.
Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.
@legglauren91 Anything for less dishes 🤷🏻♀️😂 thanks sis #mashedpotatoes #tryingnewthings ♬ Yummy - Justin Bieber
Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa! Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju iskušati ovaj recept.
TikTokerica pokazala super trik za brže guljenje krumpira: 'Više nema povratka na staro!'
Malo mi preskup taj pire kuhan u mlijeku. Krumpir kuhati u slanoj vodi inače je bljutav.