Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire. Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge, prenosi The Sun.
Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.
@legglauren91 Anything for less dishes 🤷🏻♀️😂 thanks sis #mashedpotatoes #tryingnewthings ♬ Yummy - Justin Bieber
Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa! Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju iskušati ovaj recept.
TikTokerica pokazala super trik za brže guljenje krumpira: 'Više nema povratka na staro!'
Cijeli svijet pogrešno radi pire krumpir, jer je poznato da se pire krumpir ne radi od krumpira, kao što se kesten pire ne radi od kestena, nego od graha. Dakle, prema ovakvi tekstovima i naslovima, pravi pire krumpir radi se od - banane, koja se kuha u mlijeku indonezijske prepelice, a dodaju joj se kremšnita i mrvice kore oraha.