dobro je znati

Cijelo vrijeme pogrešno radite pire krumpir: Evo kako postići najbolju teksturu!

shutterstock
06.10.2024.
u 09:19

Zamijenite vodu jednim sastojkom...

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire.  Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge,  prenosi The Sun.

Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.

@legglauren91 Anything for less dishes 🤷🏻‍♀️😂 thanks sis #mashedpotatoes #tryingnewthings ♬ Yummy - Justin Bieber

Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa! Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju iskušati ovaj recept. 

TikTokerica pokazala super trik za brže guljenje krumpira: 'Više nema povratka na staro!'

Komentara 2

EZ
ezer
10:48 06.10.2024.

Malo mi preskup taj pire kuhan u mlijeku. Krumpir kuhati u slanoj vodi inače je bljutav.

Avatar chain of dogs
chain of dogs
10:39 06.10.2024.

Praviti pire mikserom je 🤬😤 A kuhati krumpir u mlijeku? Pa koliko kratko ova kuha krumpir? Kakav je to ekspres kuhani krumpir?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije